Facebook lansează la nivel global jocurile pentru Messenger

Facebook lansează la nivel global jocurile pentru Messenger
scris 3 mai 2017

Începând de astăzi, toți utilizatorii de Facebook Messenger vor dobândi acces la secțiunea de jocuri a aplicației.

Facebook a lansat o secțiune de jocuri în cadrul aplicației Messenger în noiembrie anul trecut, însă aceasta reprezenta un test la care avea acces un număr restrâns de utilizatori. De acum, această funcție va fi disponibilă la nivel global.

Facebook încearcă să profite de relațiile sociale ale aplicației Messenger pentru a câștiga teren pe zona de gaming. Compania speră că, datorită legăturii cu prietenii din Messenger, utilizatorii vor prefera jocurile din cadrul aplicației, decât pe cele din magazinele oficiale Apple și Google.

VIDEO Microsoft lansează Surface Laptop, primul PC cu Windows 10 S CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft lansează Surface Laptop, primul PC cu Windows 10 S

Oferta nu este, însă, foarte atrăgătoare. Disponibilitatea jocurilor depinde de la țară la țară, unele jocuri fiind disponibile doar în anumite țări. În cele mai bune cazuri, numărul jocurilor poate depăși 50 de titluri.

În ceea ce privește jocurile propriu-zise, cu excepția clasicului Pac-Man, nu există nume celebre la ora actuală. Vor fi însă disponibile câteva genuri tradiționale, precum biliard sau scrabble.

Facebook încearcă să transforme Messenger într-o adevărat platformă de aplicații și jocuri. Un fel de sistem de operare în cadrul sistemului de operare. Compania se va bucura de numeroase posibilități de monetizare în acest fel, însă există riscul alienării utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
jocuri