FOTO Cum va arăta noul mod întunecat din iOS 13

FOTO Cum va arăta noul mod întunecat din iOS 13
scris 29 mai 2019

Cu mai puțin de o săptămână înainte de WWDC 2019, primele screenshot-uri cu modul întunecat care va fi lansat cu iOS 13 și-au făcut drum în mediul online.

Așa-numitul Dak Mode va fi cel mai puțin vizibil pe ecranul principal, care va arăta în continuare la fel, cu excepția dock-ului din partea de jos a ecranului. Acesta va folosi un fundal ceva mai întunecat.

Din imaginile obținute de 9to5mac se poate observa că activarea modului întunecat aduce un fundal complet negru în cadrul aplicațiilor care-l suportă.

Spre deosebire de Google, care preferă un gri închis pentru viitoarea versiunea de Android, negrul este cea mai bună alegere din punct de vedere energetic.

Piața smartphone-urilor s-a contractat, Huawei nu cedează CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor s-a contractat, Huawei nu cedează

Google, pe de altă parte, își justifică alegerea unei nuanțe închise de gri în loc de negru prin faptul că griul ar fi de preferat pentru sănătatea vederii.

Prin intermediul aplicației Settings, un buton aferent noului mod întunecat poate fi adăugat în meniul Control Center, de unde poate fi activat și dezactivat mai rapid.

Modul întunecat reprezintă una din tendințele acestui an pe linie software. Acesta ajută la creșterea autonomiei pe smartphone-urile cu ecran OLED, acolo unde fiecare pixel negru înseamnă un pixel stins și automat mai puțină energie consumată.

Google a anunțat că își va dota toate aplicațiile, care în mod tradițional sunt foarte albe, cu un astfel de mod întunecat. Deja unele din aplicațiile de Android ale companiei, precum Calendar și Keep Notes, oferă opțiunea Dark Mode.

Apple va prezenta mai multe detalii despre iOS 13, inclusiv modul întunecat inclus în acesta, în cadrul conferinței WWDC 2019, care va debuta pe 3 iunie.

FOTO Cum va arăta noul mod întunecat din iOS 13

viewscnt
Afla mai multe despre
dark mode
ios
apple
iphone