FOTO Google a livrat smartphone-uri fără sistem de operare

FOTO Google a livrat smartphone-uri fără sistem de operare
scris 3 nov 2017

Unele modele din seria de smartphone-uri Pixel 2 XL au ajuns la utilizatori fără sistemul de operare Android instalat.

În ultimele 24 de ore, mai multe postări pe forumuri și pe Reddit, respectiv Twitter ale utilizatorilor au scos la lumină faptul că Google a livrat cumpărătorilor smartphone-uri din recent lansata serie Pixel 2 XL fără Android funcțional.

În mod normal, orice om care-și cumpără un smartphone nou se așteaptă să-l și poată folosi după un scurt proces de configurare care necesită, printre altele, alegerea limbii pentru meniuri, logarea în contul Google și conectarea la wireless.

Nu acesta a fost cazul și pentru mai mulți utilizatori care au scos din cutie telefonul Pixel 2 XL proaspăt achiziționat pentru a constata că acesta afișează un ecran negru care le spune că „nu poate să găsească sistemul de operare”.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Ecranul negru sugerează utilizatorului să viziteze o anumită pagină pentru a rezolva problema. Însă, ca în cazul majorității paginilor de suport Google, utilizatorul nu găsește informația de care are nevoie.

Deși utilizatorii avansați pot încerca să instaleze singuri sistemul de operare, este posibil ca dispozitivele în cauză să aibă alt defect care împiedică pornirea sistemului de operare, iar această operațiune să nu rezolve problema.

Cea mai sigură rezolvare este retrimiterea dispozitivului către Google sau magazinul de unde a fost cumpărat pentru a primi un telefon nou sau a aștepta rezolvarea problemei în service. Însă, această variantă va dura probabil câteva zile sau chiar săptămâni.

Google a emis o comunicare în care susține că problema a fost rezolvată, fără a detalia. Cum este imposibil ca telefoanele defecte să fie reparate într-un timp atât de scurt, mesajul celor de la Google vrea, probabil, să spună că s-a găsit cauza și nu se va mai întâmpla pe viitor.

FOTO Google a livrat smartphone-uri fără sistem de operare

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
pixel
android
smartphone