FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România

FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România
scris 30 mai 2019

Atenționările cu privire la limitele de viteză și camerele care înregistrează viteza apar acum în aplicația Google Maps și la nivelul țării noastre.

La începutul acestui an, Google a anunțat că va afișa limitele de viteze pe parcursul navigărilor realizate cu Google Maps, o funcție importată din Waze, altă aplicație de navigare a companiei, iar acum această facilitate ajunge și în țara noastră.

Limitele de viteză precum și camerele radar fixe și mobile sunt acum active în peste 40 de țări, printre care și România. Asta după ce în urmă cu câteva săptămâni a început activarea acestor funcții pentru un număr limitat de țări, printre care Statele Unite și Marea Britanie.

Limitele de viteze vor lua forma unui indicator ce va fi afișat pe durata navigării în partea de jos a ecranului.

Galaxy Fold ar putea întârzia cel puțin încă o lună CITEȘTE ȘI Galaxy Fold ar putea întârzia cel puțin încă o lună

Camerele radar fixe și mobile vor fi afișate atât pe Android, cât și pe iOS dar, cel puțin deocamdată, doar pentru Android există opțiunea raportării acestora - doar utilizatorii cu smartphone-uri cu Android pot raporta camerele radar pe care le observă.

În afara raportărilor venite din partea utilizatorilor, în cazul camerelor radar, Google mai folosește și fluxurile oficiale de informații, primite din partea autorităților.

Limitele de viteză și camere radar sunt doar o parte dintre funcțiile pe Google are de gând să le aducă în Maps din Waze. Va urma implementarea avertizărilor și raportărilor cu privire la diversele incidente de pe traseu, de la gropi, la echipajele de poliție. Aceste funcții sunt în prezent testate de Google, înainte de a fi lansate oficial în Maps.

FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România

Chiar și cu aceste noutăți, Waze rămâne o aplicație mult mai bună pentru navigarea auto cu un set de facilități superior, inclusiv modalitatea configurării celui mai rapid și mai ușor traseu.

Google Maps, dincolo de funcțiile de navigare disponibile inclusiv pentru pietoni, transport în comun și, în unele regiuni, biciclete, este o soluție care se diferențiază (și monetizează) prin identificarea punctelor de interes, de la restaurante la hoteluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
viteza
radare