FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40

FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40
scris 26 mar 2020

Fără aplicații Google, dar cu un sistem foto impresionant, Huawei speră ca noile sale flagship-uri să performeze bine într-un an în care vânzările de smartphone-uri par să scadă dramatic din cauza pandemiei COVID-19.

Noua serie este compusă din modelele P40, P40 Pro și P40 Pro Plus, care încearcă să se poziționeze pe toate pragurile de preț relevante pentru smartphone-urile de top.

P40 are un ecran de 6,1 inch, în vreme ce ambele modele Pro dispun de un ecran de 6,58 inch (90Hz rată de împrospătare). Numit Overflow Display, ecranul se curbează ușor la toate cele patru margini.

În locul unui “breton”, Huawei a preferat să decupeze o zonă din ecran, unde să pună camera frontală și o parte din senzorii. Aceasta nu se găsește pe centrul ecranului, ci mai aproape de colțul din stânga sus.

Netflix este picat pentru mulți utilizatori din toată lumea CITEȘTE ȘI Netflix este picat pentru mulți utilizatori din toată lumea

Tot în ecran este integrat și senzorul de amprente, care, conform celor de la Huawei, este cu 30% mai mare și mai rapid. Nu lipsește nici recunoașterea facială, ca opțiune de securizare a telefonului, care folosește infraroșu pentru a funcționa și când lumina este mai slabă.

Toate cele trei modele folosesc un sistem foto compus din trei camere, iar camera principală este aceeași în cele trei cazuri. Aceasta are 50MP și, mai important, dispune de unul dintre cei mai mari senzori disponibili pe un smartphone, 1/1.28 inch.

P40 încadrează camera principală cu una ultra-wide de 16MP și una tele de 8MP cu 3X zoom optic.

FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40

Camerele secundare de la P40 Pro sunt de 40MP ultrawide cu f1.8 și 12MP tele cu 5X zoom optic.

P40 Pro Plus are alături de camera principală o cameră tele de 8MP care poate face 10X zoom optic (240mm distanță focală). Stabilizarea imaginii se face atât optic, cât și cu ajutorul AI-ului.

Toate cele trei smartphone-uri au la bază chipset-ul Kirin 990 5G, cu 8GB memorie RAM. P40 Pro Plus dispune de 512GB spațiu de stocare, în vreme ce P40 Pro și P40 au 256GB respectiv 128GB.

P40 Pro și Pro Plus au o baterie de 4.200mAh, în vreme ce P40 dispune de o baterie de 3.800 mAh. Primele două pot fi încărcate wireless cu 40W.

FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40

Fără acces la Play Store, aplicațiile pot fi instalate pe aceste telefoane din magazinul celor de la Huawei, sau alte magazine de aplicații terțe.

Cele trei smartphone-uri se pot, însă, lăuda cu noul asistent virtual al celor de la Huawei, Celia, care promite să se facă util în cazul unor comenzi simple, precum cele legate de apeluri sau mesaje.

Huawei P40 va fi disponibil din 7 aprilie și va costa 800 euro. De la aceeași dată va fi disponibil și 40 Pro, care va costa 1.000 euro. P40 Pro Plus va ajunge pe piață abia în iunie și va costa 1.400 euro.

FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40

viewscnt
Afla mai multe despre
huwei
smartphone
p40