FOTO Musk a șters paginile de Facebook ale Tesla și SpaceX după un schimb de mesaje pe Twitter. Acțiunile Facebook își adâncesc corecția

FOTO Musk a șters paginile de Facebook ale Tesla și SpaceX după un schimb de mesaje pe Twitter. Acțiunile Facebook își adâncesc corecția

Elon Musk

scris 23 mar 2018

Elon Musk a dezactivat sau a șters paginile de Facebook ale companiilor Tesla și SpaceX, acțiune aparent solidară îndemnului pentru renunțarea la conturile de pe rețeaua de socializare adresat recent de unul dintre cofondatorii Whatsapp, aplicație cumpărată de Facebook pentru 19 miliarde de dolari.

De ce este important: Acțiunile Facebook, care se depreciau cu circa 1,4% după prima jumătate a sesiunii bursiere, și-au adâncit corecția la 3% după informațiile din presă despre ștergerea conturilor Tesla și SpaceX. În ultimele patru zile, compania a pierdut circa 58,7 miliarde de dolari din capitalizare, pe fondul scandalului Cambridge Analytica, acuzată că a obținut abuziv datele a peste 50 milioane de utilizatori Facebook. Facebook se află în prezent pe un val foarte mare de antipatie și ar putea pierde un număr semnificativ de utilizatori dacă mesajul renunțării este promovat și de nume importante.

Mai este interesant: CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost chemat oficial pentru a da explicații în fața Congresului SUA, după ce Parlamentul britanic a emis o solicitare similară, pe fondul îngrijorărilor cu privire la siguranța datelor personale ale utilizatorilor de internet.

Brian Acton, unul dintre cei doi fondatori ai WhatsApp, a postat pe Twitter miercuri un mesaj prin care îndeamnă internauții să își șteargă conturile de Facebook, ca reacție la scandalul izbucnit recent, ce are în centru folosirea fără permisiune a informațiilor personale ale peste 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Șeful Tesla și SpaceX i-a răspuns astăzi lui Acton, întrebând, tot pe Twitter: “Ce este Facebook?”

VIDEO Oamenii de știință folosesc un pește robotic pentru a studia oceanele în cadrul unui proiect în care printre inițiatori se numără și un român CITEȘTE ȘI VIDEO Oamenii de știință folosesc un pește robotic pentru a studia oceanele în cadrul unui proiect în care printre inițiatori se numără și un român

De notat că Musk nu a avut niciodată cont oficial pe Facebook, preferând rețelele rivale Twitter și Instagram, ultima deținută de Facebook.

Unul dintre utilizatorii Twitter l-a provocat pe Musk să șteargă pagina de Facebook a SpaceX, urmat de un alt utilizator, care i-a cerut să facă la fel și cu pagina Tesla. Musk s-a arătat surprins că SpaceX avea cont oficial de Facebook și a spus că va șterge pagina, ca și pe cea a Tesla.

“Oricum arată jalnic”, a scris Musk, cu referire la pagina Tesla.

Niciuna dintre cele două pagini nu a putut fi accesată pe Facebook până la ora publicării știrii. SpaceX și Tesla aveau peste 2 milioane de urmăritori fiecare, potrivit MarketWatch. 

Musk are de mult timp o relație dificilă cu directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg.

În 2016, Zuckerberg a fost aproape lipsit de politețe, în urma exploziei accidentale a rachetei SpaceX care transporta un satelit pe care intenționa să îl folosească în proiectul Internet.org.

”Sunt profund dezamăgit să aud că eșecul lansării SpaceX ne-a distrus satelitul”, a scris el la momentul respectiv.

FOTO Samsung și-a prezentat noile serii de televizoare pe care le va comercializa anul acesta CITEȘTE ȘI FOTO Samsung și-a prezentat noile serii de televizoare pe care le va comercializa anul acesta

Musk a răspuns atunci :”Da, greșeala mea că am fost un idiot. Le-am oferit o lansare gratuită în compensare și cred că au avut o asigurare”.

Cei doi miliardari rivali au avut un schimb de replici și în domeniul inteligenței artificiale. Musk a cerut de mult timp ca inteligența artificială să fie reglementată, avertizând că tehnologia ”implică un risc fundamental pentru existența civilizației”.

În iulie 2017, Zuckerberg s-a referit la opiniile lui Musk într-o transmisiune în direct pe Facebook, afirmând că ”concentrarea pe scenarii apocaliptice este cu adevărat negativă și destul de iresponsabilă”.

Musk a replicat printr-un tweet, afirmând: ”Am discutat cu Mark despre asta. Înțelegerea sa pe acest subiect este limitată”.

Cu toate acestea, angajamentul lui Musk de a șterge conturile de Facebook nu pare să se aplice și în cazul Instagram, serviciul de distribuire a fotografiilor deținut de Facebook, prin care miliardarul transmite în mod frecvent selfie-uri și fotografii cu călătorii, mașini și rachete.

Întrebat despre folosirea în continuare a Instagram, Musk a scris pe Twitter: ”Este la limită. Influența Facebook se infiltrează treptat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
facebook
pagini
cont
spacex
tesla
cambridge analytica