FOTO Orange lansează primul său smartphone compatibil 5G, care va debuta în România

FOTO Orange lansează primul său smartphone compatibil 5G, care va debuta în România
scris 25 nov 2019

Orange Neva jet, primul smartphone compatibil 5G sub marca Orange, va ajunge în curând în România, unde operatorul telecom a început recent să furnizeze servicii 5G.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Neva jet, care are la bază telefonul ZTE Axon Pro 10 5G, este și primul smartphone 5G din Europa aflat sub brandul direct al unui operator telecom, potrivit grupului francez. Telefonul a fost testat în rețeaua 5G pe care Orange o construiește în Polonia.

Orange Neva jet va fi disponibil inițial pe rețelele existente 3G și 4G din Polonia și alte câteva piețe, iar până la finele anului va fi lansată în România și versiunea compatibilă 5G.

Orange și RCS&RDS se bat pe contul telecom al fostei RATB CITEȘTE ȘI Orange și RCS&RDS se bat pe contul telecom al fostei RATB

La începutul lunii, Orange a lansat în România prima sa rețea 5G comercială, cu servicii furnizate inițial în orașele București, Cluj-Napoca și Iași. 

Neva jet este echipat cu un ecran Amoled de 6,47 inci cu rezoluție full HD+, trei camere foto (de 8, 20 și, respectiv 48 MP), procesor Qualcomm Snapdragon 855 și are un acumulator de 4.000 de mAh, care promite o autonomie de peste 2 ore după o încărcare de doar 5 minute.  

Smartphone-ul va rula Android Pie, cea mai recentă versiune a sistemului de operare dezvolat de Google.

În paralel, Orange a anunțat că noua gamă de telefoane sub marca proprie Orange Neva este disponibilă pe piețele europene pe care activează, inclusiv în Franța, România, Spania, Polonia, Slovacia și Moldova. Gama, formată din telefoanele compatibile 4G Neva start, Neva play, Neva zen și Neva link, va fi extinsă în 2020 cu noi smarthpone-uri compatibile 5G.

FOTO Orange lansează primul său smartphone compatibil 5G, care va debuta în România

viewscnt
Afla mai multe despre
orange neva jet
smartphone compatibil 5g
telefon 5g