Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, va relua o parte din producția din China

Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, va relua o parte din producția din China
scris 11 feb 2020

Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, a obținut luni acordul autorităților din China pentru redeschiderea a două fabrici mari, care au fost închise din cauza coronoavirusului și intenționează să reia producția chiar dacă au revenit la muncă doar 105 dintre angajați, a declarat o sursă citată de Reuters.

Foxconn, cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract, a obținut aprobare pentru reluarea activităților la fabrici din orașul Zhengzhou, din estul Chinei, și din Shenzhen, în sudul țării, a spus persoana, scrie News.ro.

Cele doua fabrici reunesc majoritatea liniilor de asamblare de iPhone-uri ale Foxconn, iar menținerea suspendării producției ar afecta livrările la nivel global.

CONFIRMARE Cea mai mare fabrică de prosoape din România - închisă. Un grup turc o înlocuiește cu peste 600 de apartamente CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cea mai mare fabrică de prosoape din România - închisă. Un grup turc o înlocuiește cu peste 600 de apartamente

Foxconn a refuzat să comenteze.

În Zhengzhou, aproximativ 16.000 de persoane, respectiv sub 10% din forța de muncă, au revenit luni la fabrică, iar la Shenzhen circa 20.000, de asemenea 10% din forța de muncă, a spus sursa.

“Fabrica din Shenzhen și-a anunțat angajați isă revină mâne la lucru”, a spus persoana.

”Activitățile vor fi reluate în etape, în mod ordonat. Dar dificultățile mari voe continua după reluarea producției, din cauza situației grame a epidemiei”, potrivit sursei.

Firma de cercetare a pieței Trendforce a redus luni estimarea sa privind producția de iPhone-uri în primele trei luni ale anului cu circa 10%, la  41 de milioane de telefoane.

eMAG ia în calcul listarea la BVB și pe alte burse: E vorba de recunoașterea valorii, nu de atragerea de fonduri CITEȘTE ȘI eMAG ia în calcul listarea la BVB și pe alte burse: E vorba de recunoașterea valorii, nu de atragerea de fonduri

Foxconn a raportat luni o scădere de 12% a veniturilor în luna ianuarie, față de intervalul similar al anului trecut, la 364,6 miliarde de dolari taiwanezi (12 miliarde dolari). Compania nu a publicat alte date.

Acțiunile Foxconn au scăzut luni cu până la 2,4%, peste declinul de 0,3% al pieței.

Huawei, cel mai mare producător chinez de smartphone-uri, a anunțat săptămâna trecută că a reluat producția de dispozitive de consum și echipamente de telecomunicații și că operațiunile decurg normal.

Unele companii, între care Samsung Electronics, au reluat luni activitățile, dar sute de alte fabrici și magazine la nivelul întregii țări continuă să fie închise.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
iphone
china