Fujifilm a dat în judecată Xerox și îi cere peste 1 miliard de dolari pentru renunțarea la fuziune

Fujifilm a dat în judecată Xerox și îi cere peste 1 miliard de dolari pentru renunțarea la fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2018

Fujifilm a dat în judecată Xerox, solicitându-i peste 1 miliard de dolari pentru că a renunțat la un acord de fuziune la presiunea investitorilor activiști Carl Icahn și Darwin Deason, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Într-o plângere depusă la Tribunalul Districtual din Manhattan, Fujifilm a acuzat Xerox de încălcarea contractului și abandonarea acordului de fuziune de 6,1 miliarde de dolari anunțat în ianuarie.

Miliardarul Icahn și Deason dețineau 15% din acțiunile Xerox și au spus că fuziunea subevaluează compania, scrie News.ro.

FOTO Vodafone România pune în vânzare două modele marcă proprie. Cât vor costa CITEȘTE ȘI FOTO Vodafone România pune în vânzare două modele marcă proprie. Cât vor costa

”Nu este conform cu democrația acționariatului să le permiți lui Carl Icahn și Darwin Deason, acționari minoritari cu numai 15% din acțiunile Xerox, să dicteze soarta Xerox”, potrivit unui comunicat al Fujifilm.

Xerox a renunțat la acordul de fuziune pe 13 mai, când a încheiat un acord cu Icahn și Deason prin care au fost numiți mai mulți directori noi, iar directorul general Jeff Jacobson a fost înlocuit cu directorul tehnologic John Visentin.

Xerox a motivat și cu mai multe probleme contabile nerezolvate, ca motiv al renunțării la fuziune.

Xerox a susținut într-un comunicat publicat luni că este extrem de încrezătoare că a avut dreptul contractual de a renunța la contract și că va solicita despăgubiri pentru managementul defectuos și comportamentul incorect al Fujifilm.

O fuziune ar fi combinat Xerox cu compania mixtă Fujifilm Xerox, cu o istorie de 56 de ani, în care Fujifilm și Xerox dețineau participații de 75%, respectiv de 25%.

Ulterior, Fujifilm ar fi deținut 50,1% din acțiunile Xerox, iar acționarii Xerox ar fi primit un dividend special de 2,5 miliarde de dolari.

Fujifilm spera ca prin fuziune să obțină economii de cel puțin 1,7 miliarde de dolari și venituri anuale suplimentare de 1 miliard de dolari.

În cadrul procesului, Fujifilm solicită plata de daune și un comision de renunțare la fuziune în valoare de 183 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
fujifilm
xerox