Gartner: vânzările globale de smartphone-uri vor scădea anul acesta cu 2,5%

Gartner: vânzările globale de smartphone-uri vor scădea anul acesta cu 2,5%
scris 2 aug 2019

Dacă până acum contractarea pieței a fost pusă pe seama Chinei, anul acesta cele mai mari scăderi vor veni din regiunile dezvoltate.

Pe baza cifrelor oficiale din prima jumătate a lui 2019, Gartner a estimat care va fi situația la finalul anului, iar veștile nu sunt bune pentru producători - vânzările globale de smartphone-uri vor fi mai mici decât anul trecut cu 2,5%.

Interesant este că cele mai mari scăderi le vor înregistra anul acesta piețe precum Japonia, America de Nord și Europa de Vest. Asta după ce până acum China a fost învinuită scăderea vânzărilor.

Cea mai mare scădere a vânzărilor, conform Gartner, se va resimți în Japonia unde se vor vinde anul acesta cu 6,5% mai puține smartphone-uri. Europa de Vest va scădea cu 5,3%, urmată de America de Nord cu 4,4%.

Nintendo a vândut peste 36 milioane de console Switch CITEȘTE ȘI Nintendo a vândut peste 36 milioane de console Switch

Principalii factori pe seama cărora analiștii pun scăderea sunt scumpirea smartphone-urilor în paralel cu condiții economice mai slabe și scăderea frecvenței cu care utilizatorii își schimbă telefoanele.

Până acum, frecvența upgrade-urilor a fost considerată o problemă în cazul tabletelor însă, pe măsură ce entuziasmul general scade, și frecvența de upgrade a smartphone-urilor se reduce. În același timp, scumpirile din ultimii ani nu încurajează upgrade-urile, ba chiar din contră.

Europa de Est nu face nici ea excepție de la acest trend. În 2019, conform Gartner, se vor vinde în această regiune cu 2 milioane mai puține smartphone-uri, iar trendul se pare că va continua și anul următor.

Primele semne benefice ale 5G-ului, la care deja mulți producători se uită ca la un salvator, se vor face simțite abia spre finalul anului viitor.

Gartner: vânzările globale de smartphone-uri vor scădea anul acesta cu 2,5%

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
smartphone
vanzari
japonia
europa