Google a premiat șapte specialiști în domeniul securității digitale pentru contribuția adusă în 2018. În fruntea listei se află un român

Google a premiat șapte specialiști în domeniul securității digitale pentru contribuția adusă în 2018. În fruntea listei se află un român
scris 11 feb 2019

Alina Oprea, un specialist român în domeniul securității digitale, a fost premiat de Google, alături de alți șașe cercetători, pentru meritele avute în îmbunătățirea securității și a intimității online.

Google a prezentat bilanțul pe anul trecut al programului său de recompense acordate pentru descoperirea vulnerabilităților și a premiat șapte specialiștii în domeniul securității digitale pentru contribuția pe care și-au adus-o.

Prima pe lista întocmită de un comitet de experți în domeniul securității și a intimității digitale, este Alina Oprea. Absolventă a Universității din București, Alina Oprea are mai multe diplome în informatică, fiind în prezent profesor la Colegiul de Informații și Calculatoare al Northeastern University.

SUA și China reiau luni negocierile comerciale, cu accent pe drepturile intelectuale CITEȘTE ȘI SUA și China reiau luni negocierile comerciale, cu accent pe drepturile intelectuale

Lista completă a speciliștilor premiați de Google include următoarele personalități:

Alina Oprea, Northeastern University: Securitate Cloud
Matthew Green, Johns Hopkins: Criptografie
Thorsten Holz, Ruhr-Universität Bochum, Securitatea sistemelor
Alastair Beresford, Cambridge : Securitate și intimitate aplicate, securitate mobilă
Carmela Troncoso, Ecole Polytechnique Usable de Lausanne: Intimitate / Securitate ML
Rick Wash, Michigan State University: Securitate și intimitate aplicate
Prateek Saxena, National University of Singapore: ML / Securitate Web

Google a acordat în total anul trecut 3,4 milioane de dolari drept recompense pentru descoperirea diverselor vulnerabilități.

Au fost plătite 1.319 recompense individuale pentru 317 cercetători din 78 de țări. Cea mai mare recompensă acordată în 2018 a fost de 41.000 de dolari.

Din momentul lansării acestui program în 2010, Google a plătit în total recompense în valoare de 15 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate
intimitate
recompense