Google ar putea identifica utilizatorii prin intermediul numerelor de telefon pentru a face pe plac autorităților din China

Google ar putea identifica utilizatorii prin intermediul numerelor de telefon pentru a face pe plac autorităților din China
scris 17 sep 2018

Pentru a-și putea relansa motorul de căutare în China, Google pare dispus să facă o serie de compromisuri care au stârnit deja mânia propriilor angajați și a politicienilor americani.

Conform unor surse apropiate companiei citate de The Intercept, Google lucrează în prezent la un proiect numit Dragonfly – o versiune special creată pentru China a propriului motor de căutare.

Dragonfly ar urma să permită identificarea fiecărui utilizator pe baza numărului de telefon, pentru ca autoritățile chineze să poată ști exact cine și ce caută pe internet.

În plus, o serie întreagă de termeni au fost trecuți pe lista neagră. Utilizatorii chinezi nu vor putea căuta folosind cuvinte cheie precum „drepturile omului” sau „protestele studenților”.

Samsung pregătește un misterios nou dispozitiv din seria Galaxy CITEȘTE ȘI Samsung pregătește un misterios nou dispozitiv din seria Galaxy

De asemenea, informațiile reale despre poluare au fost alterate cu date „care să nu alarmeze populația”.

Chiar și fără aceste particularități, intimitatea utilizatorilor nu ar putea fi garantată atâta vreme cât datele utilizatorilor vor fi stocate pe servere localizate în China, la îndemâna aparatului guvernamental de cenzură.

Peste 1.400 de angajați ai companiei americane au semnat o scrisoare prin care cer Google să prezinte public informații despre modul în care va funcționa Dragonfly în China.

Unul dintre cei mai experimentați cercetători din cadrul companiei, Jack Poulson, împreună cu alți patru colegi și-au dat deja demisia în semn de protest față de modul în care Google este dispus să trădeze drepturile omului în China.

În fine, nu mai departe de acum trei zile mai mulți politicieni americani au cerut ca reprezentanții Google să fie aduși în fața congresului pentru a răspunde legat de proiectul Dragonfly. Aceștia spun că vor să se asigure că o companie americană nu ajută la încălcarea drepturilor omului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
china