Google Chrome va bloca download-urile nesigure

Google Chrome va bloca download-urile nesigure
scris 11 feb 2020

Din considerente de securitate, începând cu luna aprilie, cel mai folosit browser va iniția un proces care, treptat, va duce la blocarea completă a download-urilor din afara conexiunilor securizate.

Google vrea să se asigure că pe lângă conexiunile HTTPS folosite de site-uri nu se pot strecura fișiere nesigure, care pot duce la instalarea de malware. Unele site-uri, deși au trecut la HTTPS, nu folosesc acest protocol pentru toate transferurile, ceea ce reprezintă o sursă de nesiguranță pentru utilizatori.

De aceea, Google a pus la cale un plan în cinci etape pentru Chrome, care va debuta în aprilie și se va finaliza prin blocarea completă a download-urilor nesigure.

Apple, criticată la Oscar pentru tastaturi CITEȘTE ȘI Apple, criticată la Oscar pentru tastaturi

Începând cu Chrome 82, care va fi lansat în luna aprilie, browser-ul va afișa o avertizare atunci când se încearcă descărcarea unui fișier executabil nesigur.

Pasul 2 este blocarea completă a executabilelor în Chrome 83, versiune din care vor fi afișate avertizări pentru arhive.

În Chrome 84 vor fi blocate arhivele și afișate avertizări pentru documente și fișiere .txt. Din versiunea 85 vor fi blocate documentele și .txt-urile și vor fi afișate avertizări pentru fișierele multimedia.

În fine, toate tipurile de fișiere din surse nesigure vor fi blocate în Chrome 86.

Planul este valabil pentru versiunea de desktop. Blocarea fișierelor nesigure va fi pusă în practică și pe platformele mobile, însă cu o versiune mai târziu decât se va face pe desktop.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
google
download
https