Google este acuzat în Rusia că nu a blocat site-urile impuse de stat

Google este acuzat în Rusia că nu a blocat site-urile impuse de stat
scris 27 nov 2018

Acuzat că nu se supune regulilor și nu blochează site-urile de pe lista impusă oficial, Google ar putea fi amendată în Rusia.

Roskomnadzor, agenția rusă care se ocupă cu supravegherea internetului, a intentat proces Google pe motiv că gigantul american nu a blocat toate site-urile cum i-a fost impus și ar putea primi o amendă de aproximativ 10.000 de dolari.

În Rusia există o listă oficială cu site-uri blocate, iar oficialii agenției Roskomnadzor ar vrea ca respectarea ei să fie impusă Google.

Deși suma cu care ar putea fi amendată nu este o problemă pentru Google, Rusia ar vrea să schimbe pe viitor legislația și să crească amenda aplicată companiilor de tehnologie care nu respectă regulile la 1% din veniturile realizate în Rusia.

Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2 CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2

Rusia are un lung istoric în ceea ce privește cenzura site-urilor și a companiilor de tehnologie. Produse precum LinkedIn și Telegram au fost blocate de oficialitățile de la Moscova în trecut.

Google. la rândul său a fost obligată să realizeze compromisuri pentru a putea opera în Rusia.

Chiar înainte de alegerile din Rusia din acest an, YouTube a fost obligat să elimine reclamele unuia din liderii opoziției pe motiv că acestea nu respectă legislația electorală.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
rusia