Google extinde o investiție în centre de date din Olanda cu 1 miliard de euro, la 2,5 miliarde de euro

Google extinde o investiție în centre de date din Olanda cu 1 miliard de euro, la 2,5 miliarde de euro
scris 25 iun 2019

Google, divizie a grupului Alphabet, va investi 1 miliard de euro în centre de date din Olanda, pe lângă o sumă de 1,5 miliarde de eoro anunțată inițial, inclusiv într-o unitate nouă din Middenmeer, transmite Reuters.

Compania anunțase anterior că va cheltui 1,5 miliarde de euro pentru construcția și extinderea unui centru de date aflat în construcție în Eemshaven, Olanda, scrie News.ro.

Într-o teleconferință cu jurnaliștii, directorul pentru centre de date al Google, Joe Kava, a spus că cele două centre vor avea în total aproximativ 500 de angajați, după finalizare.

Fotbaliștii de tineret ai României s-au calificat în premieră în semifinalele Euro și după 56 de ani la Olimpiadă CITEȘTE ȘI Fotbaliștii de tineret ai României s-au calificat în premieră în semifinalele Euro și după 56 de ani la Olimpiadă

Ambele centre de date ar urma să fie finalizate în 2020.

Este pentru prima oară când Google investește în două centre de date separate într-o singură țară. Potrivit companiei, Olanda oferă o infrastructură digitală excelentă, personal calificat, energie regenerabilă suficientă și sprijin din partea autorităților locale și a comunităților.

Potrivit companiei, centrele de date vor susține servicii precum cele de căutare, Gmail și YouTube și vor folosi numai energie regenerabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
alphabet
centre de date
olanda