Google l-a recompensat cu peste 10.000 de dolari pe fostul angajat care a explicat cum a cumpărat google.com un minut

Google l-a recompensat cu peste 10.000 de dolari pe fostul angajat care a explicat cum a cumpărat google.com un minut
scris 9 oct 2015

Acum o săptămână, vă povesteam că Sanmay Ved, un fost angajat al Google, a fost fericitul proprietar al domeniului google.com pentru aproximativ un minut, după ce a cumpărat adresa de web pentru 12 dolari. Google a decis să îl recompenseze pe fostul angajat pentru că a notificat compania cu privire la eroarea care a făcut posibilă tranzacția iar acesta a anunțat că va dona banii unei organzații umanitare.

În timp ce căuta nume de domenii disponibile pe internet, Ved a descoperit că domeniul google.com putea fi cumpărat pentru doar 12 dolari, sumă pe care a și plătit-o, devenind astfel noul proprietar al domeniului. Google i-a revocat accesul la domeniu după aproximativ un minut.

Inițial, Google a spus că Ved nu va primi bani, însă reprezentanții companiei americane de internet s-au răzgândit și au decis să îi ofere totuși o recompensă pentru descoperirea erorii, bani pe care Ved a anunțat că îi va dona, scrie Business Insider.

"Nu îmi pasă de bani, nu a fost vorba niciodată de bani. Sunt oameni care vor să descopere erori de sistem care nu au întotdeauna legătură cu banii și vreau ca această întâmplare să fie un exemplu", a spus Ved.

El nu a dezvăluit valoarea recompensei oferite de Google, dar a indicat că suma depășește 10.000 dolari.

Iar pentru că fostul angajat al companiei a decis să doneze banii organizației non-guvernamentale The Art of Living India, Google a anunțat că va dubla suma care va fi trimisă către organizație.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
domeniu
angajat
sanmay ved