Google lansează propriile analize pentru alertarea populației în cazul inundațiilor

Google lansează propriile analize pentru alertarea populației în cazul inundațiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 oct 2018

Google a implementat algoritmi de inteligență artificială care ajută la prezicerea mai eficientă a inundațiilor în serviciul său de alerte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Serviciul de alerte pentru dezastre naturale al Google a funcționat până acum exclusiv pe baza datelor furnizate de agențiile naționale specializate în aceste fenomene.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Google începe acum să facă propriile analize pe care să le folosească, împreună cu cele ale agențiilor naționale, pentru alertarea populației în cazul inundațiilor.

UE înființează o societate mixtă cu un buget de 1 miliard de euro pentru investiții în supercalculatoare, și România va contribui cu bani CITEȘTE ȘI UE înființează o societate mixtă cu un buget de 1 miliard de euro pentru investiții în supercalculatoare, și România va contribui cu bani

Noua variantă a serviciului de alertări folosit de Google a fost lansat în India, mai precis în regiunea Panta, unde luna aceasta a emis deja primele avertizări la care a contribuit și inteligența artificială.

AI-ul este doar parte a noului sistemului de alerte al celor de la Google. Acesta este folosit în combinație cu o serie întreagă de date istorice.

Inundațiile înregistrate în trecut, înălțimea terenului, nivelul actual al apelor sunt toate luate în calcul de inteligența artificială pentru a prezice cât mai detaliat nu doar când se va produce o inundație, ci și cât de gravă va fi aceasta.

Datele și alertele celor de la Google ajung la utilizatori prin intermediul unor servicii precum Google Search sau Google Maps.

Google Maps, spre exemplu, afișează în regiunile pentru care are date un strat suplimentar care ia locul hărții obișnuite pentru a afișa informații privind dezastrele naturale care se produc în mod tradițional în regiune.

Serviciul de alerte al Google este disponibil deocamdată într-un număr limitat de țări, printre care Statele Unite, Canada, Brazilia, Japonia și India.

Conform celor de la Google, serviciul de alerte a emis deja până acum zeci de mii de alerte de nivel mediu și peste 200 de alerte SOS, care indică un nivel ridicat de pericol.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
inundatii