Google promite acces gratuit la știri cu paywall

Google promite acces gratuit la știri cu paywall
scris 3 dec 2020

Serviciile Google care facilitează acces la știri vor include pe viitor și conținut pe care publicațiile îl oferă doar pe bază de abonament și pe care utilizatorii îl vor putea citi gratuit.

Google anunță că News Showcase va include știri aflate în spatele paywall-urilor, pentru care publicațiile percep, de regulă, un abonament lunar, dar pe care cititorii le vor putea accesa gratuit.

News Showcase este o inițiativă în care Google investește 1 miliard de dolari pentru a închide gura publisherilor care se plâng că giganții din tehnologie au acaparat întreaga piață de publicitate online și a investigatorilor care îi acuză pe aceștia de abuz în poziție de monopol.

Tranzacție: Salesforce va cumpăra Slack pentru 27,7 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție: Salesforce va cumpăra Slack pentru 27,7 miliarde dolari

Inițiativa este deocamdată disponibil într-un număr limitat de țări, precum Marea Britanie, Germania și Franța - Google a avut grijă ca serviciul să fie lansat în țările în care au existat polemici și chiar inițiative legislative împotriva sa.

Integrat până acum în Google News, Showcase va fi putea fi găsit pe viitor și în alte servicii ale companiei, de la aplicația Google, până la motorul de căutare al companiei.

Există și o serie de condiții ascunse sub anunțul celor de la Google, cele mai importante fiind faptul că va exista o limită a numărului de știri ce vor putea fi citite gratuit pe parcursul unei luni și că utilizatorul va trebui să aibă un cont pe site-urile publicațiilor respective.

Google spune că numărului publicațiilor înscrise în News Showcase s-a dublat în mai puțin de două luni de când a fost lansat serviciul, ajungând acum la aproape 400.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
stiri
paywall