Google se implică într-un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătate a milioane de americani

Google se implică într-un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătate a milioane de americani
scris 12 nov 2019

Google, divizie a grupului Alphabet, se asociază cu o companie din domeniul sănătății pentru un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătatea a milioane de americani, din 21 de state, relatează Wall Street Journal.

Google a lansat anul trecut "Project Nightingale", în colaborare cu compania Ascension din St. Louis, potrivit articolului WSJ, care citează persoane apropiate situației și documente interne, scrie News.ro.

Google și Ascension nu au răspuns imediat solicitării Reuters pentru comentarii.

Telekom România prezintă noi oferte comerciale. Mobil Nelimitat a atras 100.000 de utilizatori, iar vânzările Smart WiFi dețin 40% din vânzările de internet fix din luna octombrie CITEȘTE ȘI Telekom România prezintă noi oferte comerciale. Mobil Nelimitat a atras 100.000 de utilizatori, iar vânzările Smart WiFi dețin 40% din vânzările de internet fix din luna octombrie

Datele implicate în proiect includ rezultate de laborator, diagnostice și date referitoare la spitalizări, între alte categorii, și reprezintă un istoric complet al sănătății, completat de numele și datele de naștere ale pacienților.

Informația a apărut după anunțul Google că va cumpăra Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari, pentru a intra pe segmentul dispozitivelor purtabile și a investi în dispozitivele digitale pentru sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
date personale