Google va investi în 2020 peste 10 miliarde de dolari în birouri și centre de date în Statele Unite

Google va investi în 2020 peste 10 miliarde de dolari în birouri și centre de date în Statele Unite
scris 27 feb 2020

Google, divizie a grupului Alphabet, va investi în 2020 peste 10 miliarde de dolari în birouri și centre de date pe teritoriul Statelor Unite, transmite Reuters.

Compania a anunțat că investițiile se vor concentra în 11 state, între care Massachusetts, New York și Ohio, scrie News.ro.

Top 10 tendințe din tehnologie cu impact major în următorul deceniu CITEȘTE ȘI Top 10 tendințe din tehnologie cu impact major în următorul deceniu

"Aceste investiții vor crea mii de locuri de muncă, la Google, locuri de muncă pentru construția centrelor de date și a unor facilități de energie regenerabilă și oportunități pentru afacerile locale în orașele și comunitățile din apropiere”, a afirmat directorul general al Alphabet și Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

Anul trecut, Google a anunțat că va investi peste 13 miliarde de dolari în construcția de centre de date și birouri în Statele Unite.

Costurile și cheltuielile totale ale gigantului tehnologic au crescut cu aproximativ 19%, la 36,81 miliarde de dolari, în trimestrul patru încheiat pe 31 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
alphabet