Hackeri din Rusia au atacat centre de cercetare conservatoare din SUA, anunță Microsoft; Kremlinul susține că nu înțelege acuzațiile

Hackeri din Rusia au atacat centre de cercetare conservatoare din SUA, anunță Microsoft; Kremlinul susține că nu înțelege acuzațiile
scris 21 aug 2018

Gruparea din Rusia care a fost implicată în atacul cibernetic asupra campaniei lui Hillary Clinton a lansat noi atacuri în SUA, inclusiv asupra a două centre conservatoare, a anunțat Microsoft. De cealaltă parte, Kremlinul susține că nu înțelege care este baza acuzațiilor, scrie The Guardian.

Conform Microsoft, hackerii au creat site-uri false care par să imite Institutul Hudson și Institutul Republican Internațional, două centre de cercetare de dreapta care sunt aliate împotriva lui Donald Trump. Alte trei site-uri au fost făcute să pară ca și cum aparțin Senatului, scrie News.ro.

Atacurile ar aparține grupării Strontium, care este cunoscută și ca Fancy Bear sau ATP28. Gruparea a fost acuzată în trecut de atacuri cibernetice asupra Comitetului Național Democrat și asupra campaniei lui Hillary Clinton.

Google a fost dată în judecată pentru că ar urmări ilegal mișcările a milioane de utilizatori de telefoane CITEȘTE ȘI Google a fost dată în judecată pentru că ar urmări ilegal mișcările a milioane de utilizatori de telefoane

Conform procurorului special Robert Mueller, Strontium colaborează cu serviciile secrete ruse, GRU.

Brad Smith, președintele Microsoft, a declarat: "Suntem îngrijorați pentru că aceste lucruri reprezintă amenințări la securitatea mai multor grupări conectate cu ambele partide politice americane înaintea alegerilor din 2018”.

El a adăugat că Microsoft a închis 84 de site-uri false asociate cu Fancy Bear în ultimii doi ani, după ce au obținut ordine judecătorești pentru a transfera controlul domeniilor de internet ale paginilor respective. În ceea ce privește cine se află în spatele atacurilor, Smith a afirmat: "Nu avem nicio îndoială.”

Microsoft a informat că site-urile false imită paginile de autentificare pentru servicii precum e-mail sau calendar. Un utilizator neatentat ar putea fi păcălit astfel să își introducă numele de utilizator și parola, oferind astfel acces la datele sale personale. Smith a precizat că nu există semne că ar fi existat persoane păcălite care să dea click pe site-urile false.

Kremlinul a comunicat marți că nu înțelege pe ce se bazează astfel de acuzații. "Nu înțelegem despre ce hackeri vorbesc (...) Despre cine vorbesc exact? Nu înțelegem care sunt dovezile pentru aceste concluzii. Lipsesc informații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hackeri
rusia
sua