Hackerii și-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump și ale companiilor acestuia, pentru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA

Hackerii și-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump și ale companiilor acestuia, pentru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA
scris 2 sep 2020

Hackerii și-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump i ale unor companii, pentru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA, fiind posibil, potrivit unei firme de securitate care lucrează petru campania președintelui, să pregătească un atac digital de amploare mai mare, potrivit unor emailuri văzute de Reuters.

Evaluarea securității a fost făcută de angajați ai firmei de securitate cibernetică Cloudflare, care a fost angajată de președintele Donald Trump pentru protejarea  site-urilor campaniei, într-o cursă electorală umbrită de avertismente legate de hacking, dezinformări și interferențe externe, scrie News.ro.

FOTO Samsung a prezentat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold2 CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a prezentat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold2

Cloudflare este  utilizată pe scară lanrgă de către companii și alte organizații pentru a se proteja de atacurile de tipul denial-of-service (DDoS) (negarea serviciului), care au rolul să blocheze site-urile prin suprasolicitarea loc cu  trafic malițios.

Emailuri interne trimise pe 9 iulie în cadrul Cloudflare directorilor companiei, inclusiv directorului general Matthew Prince, afirmă că numărul i gravitatea atacurilor împlotriva site-urilor Trump au  crescut în ultimele două luni, iar în iunie au atins un nivel record. Emailurile nu preciează numărul total al atacurilor.

”Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, atacurile sunt în creștere atât în ​​număr (cât și) în privința sofisticării” și au reușit să perturbe accesul la site-urile vizate pentru perioade scurte de timp între 15 martie și 6 iunie, se arată în evaluare.

Cloudflare nu a răspuns la întrebările despre emailuri sau conținutul acestora. Compania a declarat că furnizează servicii de securitate ambelor campanii prezidențiale din SUA și a refuzat să răspundă la întrebări suplimentare despre natura sau detaliile activității sale.

”Am văzut o creștere a atacurilor cibernetice care vizează candidații politici. Vom continua să lucrăm pentru a ne asigura că aceste atacuri nu vor perturba alegerile libere și corecte ", a afirmat compania într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump nu a răspuns unei cereri de comentarii. Campania Biden a refuzat să comenteze colaborarea sa cu Cloudflare sau despre orice fel de atacuri împtoriva site-urilor sale.

O purtătoare de cuvânt a Trump Organization a spus că niciun site Trump nu a intrat offline din cauza atacurilor cibernetice. Ea nu a răspuns la alte întrebări despre atacuri sau despre colaborarea lui Trump cu Cloudflare.

Echipa de securitate a Cloudflare nu a comentat identitatea hackerilor, iar Reuters nu a putut stabili cine este responsabil pentru atacuri.
Atacurile DDoS sunt privite de experții în securitate cibernetică ca o formă relativ brută de sabotaj digital - ușor de desfășurat de oricine, de la adolescenți cu experiență în tehnologie până la infractori cibernetici de vârf.

Dar șapte dintre atacurile asupra site-urilor Trump, inclusiv donaldjtrump.com și un teren de golf deținut de Trump, au fost considerate mai grave de către echipa de securitate Cloudflare, arată emailurile.

Numărul tot mai mare și rafinamentul încercărilor au sugerat că atacatorii ”sondează” protecția site-urilor web pentru a stabili ce ar fi necesar pentru a le scoate complet offline, potrivit evaluării securității.

”Prin urmare, nu putem ignora posibilitatea ca atacatorii să folosească acest lucru ca o oportunitate de a colecta informații pentru atacuri mai sofisticate”, a adăugat acesta.

Echipa Cloudflare a declarat că va continua să monitorizeze atacurile și să efectueze ”o rundă suplimentară de întărire a securității” pentru a proteja mai bine site-urile web.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
trump