Huawei a înregistrat cea mai mare scădere a veniturilor din istoria companiei

Huawei a înregistrat cea mai mare scădere a veniturilor din istoria companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2021

Gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei Technologies a raportat pentru primul semestru al acestui an cel mai mare declin al veniturilor din istoria sa, în urma impactului sancțiunilor americane asupra afacerilor sale cu dispozitive mobile și înaintea maturizării altor afaceri ale grupului, aflate în dezvoltare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a obținut în primele șase luni venituri de 320,4 miliarde de yuani (49,56 miliarde dolari), scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Cel mai mare declin a fost înregistrat de divizia de consum, care include telefoanele mobile, la care veniturile au scăzut cu 47%, la 135,7 miliarde de yuani.

Marja de profit net a urcat cu 0,6 puncte procentuale, la 9,8%. În mare parte datorile creșterii eficienței, a declaratv un purtător de cuvânt al companiei.

În 2019, fostul președinte american Donald Trump a inclus Huawei pe o listă neagră de companii, interzicându-i accesul la tehnologii americane de importanță majoră, aectând capacitatea companiei de a proiecta cipuri și de a se aproviziona cu componente de la furnizori externi.

Sancțiunile au afectat afacerile cu telefoane mobile ale Huawei, care în trimestrul al doilea a ieșit din topul celor mai importanți cinci furnizori din China, pentru prima oară în ultimii șapte ani, cu livrări de 6,4 milioane de unități, potrivit firmei de consultanță Canalys.

În trimestrul doi din 2020, Huawei a livrat 27,4 milioane de telefoane în China, excluzând livrările de telefoane ieftine Honor. Huawei a vândut marca în noiembrie.

În 2019, divizia de consum a generat peste jumătate din veniturile grupului.

Veniturile diviziei de echipamente de telecomunicații a Huawei au scăzut la rândul lor cu 14% în primul semestru, declin care, potrivit unui purtător de cuvânt, a avut loc, parțial, din cauză încetinirii instalării de rețele 5G.

EXCLUSIV Vodafone România renunță la o licență telecom pentru care plătea 750.000 euro pe an. ANCOM o va scoate la vânzare în toamnă, alături de alte licențe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vodafone România renunță la o licență telecom pentru care plătea 750.000 euro pe an. ANCOM o va scoate la vânzare în toamnă, alături de alte licențe

Huawei încearcă să se dezvolte în sectorul software și domenii care nu sunt expuse presiunilor americane, potrivit unui memo intern din partea fondatorului și CEO al grupului Ren Zhengfei, din luna mai.

”Obiectivul nostru este să supraviețuim și să o facem sustenabil, a spus Eric Xu, președinte prin rotație al Huawei, într-un comunicat privind rezultatele grupului.

Veniturile semestriale ale diviziei de servicii pentru companii au urcat cu 18%, la 42,9 miliarde de yuani.

Huawei își dezvoltă puternic divizia de servicii cloud, care și-a mărit de peste două ori cota de piață în China, la  20%, potrivit Canalys.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
telefoane