Huawei a trișat pentru a obține rezultate mai bune în testele de performanță

Huawei a trișat pentru a obține rezultate mai bune în testele de performanță
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 sep 2018

Producătorul chinez de smartphone-uri este acuzat că și-a optimizat special unele din telefoane pentru a obține rezultate mari în testele sintetice de performanță, fără ca aceste rezultate să vină firesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UL, dezvoltatorul aplicației 3DMark, cea care este considerată un standard pentru evaluarea performanței sintetice a smartphone-urilor, a anunțat că a eliminat mai multe produse Huawei de pe lista cu cele mai performante telefoane.

Astfel, vârfurile de gamă P20 și P20 Pro, alături de Nova 3 și Honor Play au fost scoase de pe lista celor mai performante smartphone-uri după ce publicația AnandTech a descoperit și descris modul în care Huawei a trișat.

În timpul rulării testelor 3DMark, telefoanele Huawei realizau un salt brusc de performanță. Producătorul chinez a susținut că saltul de performanță vine ca urmare a optimizării intuitive realizate de inteligența artificială cu care sunt dotate dispozitivele respective.

Brandul românesc Allview lansează un nou telefon din gama Soul CITEȘTE ȘI Brandul românesc Allview lansează un nou telefon din gama Soul

Însă, când o versiune nemarcată de 3DMark a rulat aceleași teste, telefoane Huawei au obținut rezultate mai slabe, deoarece nu au recunoscut aplicația. De aici și concluzia logică că Huawei a optimizat special acele telefoane pentru 3DMark și că rezultatele nu coincid cu realitatea de zi cu zi.

Testele sintetice de performanță reprezintă o formă arbitrară de estimare a performanței unui sistem de calcul. Relevanța lor este limitată și de cele mai multe ori nu este legată de realitatea utilizării propriu-zise.

În plus, rezultatele în aceste teste sunt luate în calul în vederea achiziției de un număr redus de utilizatori. De obicei, cei mai tehnici urmăresc aceste rezultate.

Sondaj: 84% dintre români susțin remunerarea de către platformele online a organizațiilor media CITEȘTE ȘI Sondaj: 84% dintre români susțin remunerarea de către platformele online a organizațiilor media

De aceea, este greu de înțeles de ce au considerat cei de la Huawei că au nevoie să trișeze pentru a da bine în benchmark-uri. Mai grav este că astfel se demontează un alt mit: beneficiul AI-ului în zona smartphone-urilor, care la această oră este mai mult un atribut de marketing decât o utilitate reală.

Pentru Huawei este a două problemă de imagine în mai puțin de trei săptămâni. Recent, compania chineză a fost prinsă promovându-și calitatea foto a telefoanelor cu fotografii realizate de DSLR-uri.

Cele două episoade par să arate greșelile pe care le pot face angajații unei companii, inclusiv cei din managementul de mijloc, când sunt puși de conducere sub presiunea creșterii vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone