Huawei lucrează la o pereche de ochelari de realitate augmentată

Huawei lucrează la o pereche de ochelari de realitate augmentată
scris 14 nov 2018

Huawei are în plan dezvoltarea unei perechi de ochelari pentru realitate augmentată, ambiția companiei fiind să iasă cu unul din primele produse de acest gen pentru smartphone-uri.

CEO-ul Huawei, Richard Yu, a declarat într-un interviu acordat CNBC că producătorul chinez lucrează în prezent la o pereche de ochelari pentru realitate augmentată “care va duce experiența utilizatorilor la următorul nivel”.

Conform șefului Huawei, va mai trece un an, poate chiar doi, până când ochelarii la care se lucrează în prezent să ajungă pe piață.

Yu a mai spus că, până când vor putea fi comercializați ochelarii, Huawei va lansa alte experiențe pentru smartphone din aceeași categorie, pentru ca utilizatorii să aibă timp să înțeleagă și să se acomodeze cu ceea ce va reprezenta realitatea augmentată.

Vodafone România - venituri din servicii de peste 183,6 milioane euro. Numărul clienților se apropie de 10 milioane CITEȘTE ȘI Vodafone România - venituri din servicii de peste 183,6 milioane euro. Numărul clienților se apropie de 10 milioane

Producătorul chinez are deja aplicație pentru realitate augmentată disponibilă pe cel mai nou flagship, Mate 20 Pro.

Ochelarii de realitate augmentată vor reprezenta o nouă cursă în care se vor înscrie cele mai importante companii de tehnologie din lume.

Este deja cunoscut că Facebook lucrează la un produs similar, lucru făcut public chiar de Ficus Kirkpatrick, șeful diviziei de realitate augmentată a companiei.

De asemenea, Apple nu și-a ascuns niciodată atracția față de acest domeniu, chiar dacă nu a spus punctual ce anume urmează să facă. Ca un indicator al intențiilor Apple, gigantul american a cumpărat anul acesta Akonia Holographics, o companie care produce tocmai lentile pentru ochelarii de realitate augmentată.

Conform IDC, până în 2022 vor exista pe piață 21,59 de milioane de ochelarii de realitate augmentată.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
ochelari
realitate augmentata