Huawei pregătește primul său smartphone pliabil cu 5G. Când va fi lansat

Huawei pregătește primul său smartphone pliabil cu 5G. Când va fi lansat
scris 23 nov 2018

Târgul Mobile World Congress 2019, care se va desfășura în Bacelorna la finele lunii februarie, ar putea fi locul în care Huawei își va prezenta primul smartphone pliabil care va avea și suport 5G.

Ca și Samsung, Huawei nu a făcut un secret din faptul că lucrează la un smartphone pliabil. Ba chiar mai mult, oficialii companiei au spus că pregătesc mai multe device-uri de acest fel pentru anul viitor.

Confom unui oficial al guvernului chinez citat de presa locală, Huawei și-ar fi prezentat primul smartphone pliabil într-un grup restrâns, alcătuit din reprezentanți ai guvernului și din zona operatorilor mobili.

Dispozitivul, care va reprezenta două premiere pentru Huawei, fiind primul pliabil și primul cu suport 5G, ar avea 5 inch când este pliat și 8 inch atunci când este desfăcut - mai mare decât produsul similar de la Samsung care măsoară 4,6 respectiv 7,3 inch.

ULTIMA ORĂ Guvernul american transmite oficialilor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate un avertisment legat de utilizarea echipamentelor producătorului chinez Huawei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul american transmite oficialilor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate un avertisment legat de utilizarea echipamentelor producătorului chinez Huawei

Nu există la acest moment alte informații despre dispozitvul care urmează să fie lansat într-un an important pentru Huawei, cu multe ambiții dar și provocări.

Alături de smartphone-urile pliabile, Huawei mai pregătește pentru anul viitor o pereche de ochelari de realitate augmentată pentru smartphone și lansarea globală a propriului asistent virtual.

Provocările vin din faptul că producătorul chinez trebuie să facă față suspiciunilor de spionaj venite în special din partea Statelor Unite, care tocmai au transmis guvernelor și companiilor telecom din țările aliate, printre care și România, un evertisment privind folosirea echipamentelor produse de Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
5g