Huawei pregătește un smartphone cu 512 GB spațiu de stocare

Huawei pregătește un smartphone cu 512 GB spațiu de stocare
scris 23 mar 2018

Producătorul chinez Huawei ar putea fi primul care să ridice ștacheta spațiului de stocare disponibil pe telefonul mobil la 512 GB.

De ce este important: Creșterea spațiului de stocare disponibil ajută telefoanele mobile să țină pasul cu necesitățile înregistrărilor video de înaltă rezoluție. Este obligatoriu ca un smartphone capabil să filmeze în format 4K să și ofere spațiu suficient salvării acestora.

Huawei ar putea fi primul producător de smartphone-uri care să ofere un spațiu de stocare de jumătate de terabyte. Asta, conform documentelor înregistrate de producător la agenția chineză de reglementare TENAAA.

Nu este clar ce viitor model Huawei va fi dotat cu 512 GB spațiu de stocare, cert este că acesta apare în documentele în care a fost înregistrat cu numele de cod NEO-AL00. Alături de spațiul de stocare, modelul în discuție mai dispune și de un mai mult decât suficient modul de memorie RAM de 6 GB.

Startup-ul românesc Ebriza, pentru digitalizarea gestiunii afacerilor, primește o finanțare de 300.000 euro. Compania este evaluată la 1,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Startup-ul românesc Ebriza, pentru digitalizarea gestiunii afacerilor, primește o finanțare de 300.000 euro. Compania este evaluată la 1,5 milioane euro

În prezent, spațiul maxim de stocare disponibil la prețuri pe măsură în modelele de top este de 256 GB, cât oferă smartphone-uri precum iPhone X, Galaxy S9 și altele.

Samsung a anunțat că a început să producă unități de memorie de 512 GB în decembrie 2017, însă până acum acesta nu a fost integrat în vreun telefon al companiei. Este posibil ca primul model care va dispune de 512 GB memorie va fi viitorul smartphone din seria Note, care va fi lansat cel mai probabil în toamnă.

512 GB depășesc cu mult necesitățile în materie de stocare a majorității utilizatorilor de smartphone-uri, fiind necesari în principal pentru salvarea filmărilor în format 4K, filmări care ocupă aproximativ 1GB pentru fiecare minut.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone