Huawei susține că echipamentele sale sunt sigure și respinge din nou acuzațiile SUA

Huawei susține că echipamentele sale sunt sigure și respinge din nou acuzațiile SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

Huawei Technologies a reiterat că echipamentele sale de telecomunicații sunt la fel de sigurare ca ale altor producători și a criticat guvernul american pentru că încearcă să întoarcă împotriva sa guvernele aliate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul chinez, lider al pieței echipamentelor de telecomunicații, este ținta unei campanii din partea Washingtonului, care a interzis utilizarea în SUA a rețelelor sale 5G, din cauza legăturilor cu guvernul chinez, afirmând că țările occidentale ar trebui să interzică la rândul lor echipamentele Huawei, scrie News.ro.

Disney a anunțat data lansării și prețul abonamentului pentru serviciul propriu de streaming CITEȘTE ȘI Disney a anunțat data lansării și prețul abonamentului pentru serviciul propriu de streaming

Problema are o importanță majoră datorită rolului 5G în produsele conectate la internet, de la automobilele autonome și orașele inteligente la realitatea augmentată și inteligența artificială.

”Suntem probabil cel mai testat furnizor din lume”, a afirmat directorul pentru securitate cibernetică al Huawei, Sophie Batas, la noul centru de securitate cibernetică din Bruxelles.

Aceasta a criticat comentariile lui Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul ciberneticii, comunicațiilor internaționale și informațiilor în Departamentul de Stat, care a afirmat miercuri că țările ar trebui să adopte reglementări de securitate bazate pe riscuri pentru 5G care să ducă la interzicerea echipamentelor Huawei.

”Am dificultăți să cred că un guvern ca cel al Statelor Unite a organizat o conferință de presă pentru a se referi la o singură companie și mă întreb de ce merge atât de departe”, a spus Sophie Batas.

Statele Unite și China sunt implicate și într-un conflict comercial de lungă durată.

Batas a spus că există o serie de teste pe care clienții le pot efectua asupra produselor Huawei, la centrul din Bruxelles și la centre similare din mai multe țări, existând și posibilitatea de angajare a unor evaluatori independenți.

Ea a mai arătat că firmele de avocatură Zhong Lun, Clifford Chance și Ernst & Young au analiza legislația chineză în domeniul spionajului și au ajuns la concluzia că acestea nu permit Beijingului să instaleze funcții secrete în echipamentele companiei.

Luna trecută, Germania a adoptat criterii mai stricte pentru furnizorii de echipamente destinate rețelelor de telecomunicații, dar nu a interzis în mod direct Huawei, afirmând în schimb că trebuie să aplice aceleași reguli pentru toți furnizorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
guvernrul sua