Huawei va lansa mai multe telefoane pliabile anul viitor

Huawei va lansa mai multe telefoane pliabile anul viitor
scris 23 oct 2018

Șeful Huawei Richard Yu a confirmat că producătorul chinez lucrează în prezent la mai multe modele de telefoane pliabile pe care le va lansa anul viitor.

“Lucrăm la telefoane pliabile. Telefoane pliabile cu 5G.” Aceasta a fost declarația CEO-ului Huawei, chestionat fiind pe acest subiect de un jurnalist al publicației americane Digital Trends.

Primele informații despre un posibil telefon pliabil Huawei au apărut în luna iulie, fiind evident faptul că Huawei încearcă să ia fața celor de la Samsung cu primul dispozitiv comercial de acest fel.

VIDEO Cel mai subțire telefon din lume este de dimensiunea unei cărți de vizită CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai subțire telefon din lume este de dimensiunea unei cărți de vizită

Samsung va organiza o conferință dedicată dezvoltatorilor în luna noiembrie și există indicii puternice care arată că acolo va fi prezentat primul device pliabil al coreenilor.

Cel mai probabil va fi un preview tehnologic, nu o prezentare a unui produs final care urmează să intre în scurt timp pe piață. Nu este clar încă dacă Samsung va avea un astfel de produs pe piață anul acesta sau abia anul viitor, la fel ca Huawei.

Samsung lucrează la un dispozitiv pliabil de cel puțin de 6 ani. În 2012 compania coreeană a prezentat primul ecran AMOLED flexibil - una din tehnologiile necesare creării unui telefon pliabil.

A apărut RONCOIN, prima criptomonedă cu o paritate de 1 la 1 cu leul CITEȘTE ȘI A apărut RONCOIN, prima criptomonedă cu o paritate de 1 la 1 cu leul

Acest tip de dispozitiv se va putea transforma din tabletă în telefon și invers prin pliere.

Rămâne de văzut care vor fi specificațiile tehnice, în special greutatea și grosimea în formă pliată a viitoarele dispozitive de acest fel - dacă nu cumva dimensiunile prea mari le vor face mai puțin atractive în primii ani.

La fel de interesant va fi de văzut cât va costa un telefon pliabil, în condițiile în care smartphone-urile de top nu s-au oprit când au atins pragul de 1.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefon pliabil
huawei
samsung
smartphone