India a devenit a doua piață de smartphone-uri din lume

India a devenit a doua piață de smartphone-uri din lume
scris 27 ian 2020

Inevitabilul s-a produs și India a depășit Statele Unite după numărul de smartphone-uri vândute, devenind a doua piață din lume ca volum.

O analiză Counterpoint Research arată arată că anul trecut s-au vândut 158 milioane de smartphone-uri din India, țară care depășește astfel Statele Unite și devine a doua ce mai mare piața din lume.

Dat fiind numărul populației celor două țări, urcarea pe locul doi a Indiei era doar o chestiune de timp, care depinde de creșterea puterii de cumpărare sau, mai degrabă, de scăderea prețurilor.

Șeful Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G din Europa CITEȘTE ȘI Șeful Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G din Europa

Un rol esențial în acest sens, l-au avut cu siguranță producătorii chinezi, care au aplicat o politică agresivă de preț, vânzând telefoane semnificativ mai ieftine decât produsele coreene sau americane similare.

72% din smartphone-urile vândute în India sunt ale producătorilor chinezi precum Xiaomi, Vivo, Realme și Oppo.

Smartphone-urile premium, precum iPhone sau seria Galaxy, au înregistrat rezultate mixte în ultimii ani. Dacă Apple a crescut anul trecut, în principal datorită modelului iPhone XR, Samsung a pierdut 5 procente.

Cea mai mare piață de smartphone-uri din lume este China, care a depășit Statele Unite încă din urmă cu 7 ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
smartphone
india