Intel prezintă procesoarele Tiger Lake pentru laptopuri și un nou logo

Intel prezintă procesoarele Tiger Lake pentru laptopuri și un nou logo
scris 3 sep 2020

Surclasat pe locuri de AMD și confruntat cu probleme de producție pentru viitoarele clase de procesoare, Intel și- a prezentat a 11 generație de procesoare, numite Tiger Lake, care promite îmbunătățiri majore.

Seria Tiger Lake, despre care Intel spune că include cele mai bune procesoare pentru laptopurile subțiri și ușoare, este compusă din nu mai puțin de 9 modele, în frunte cu Core i7-1185G7, care va rula la o frecvență de bază de 3 GHz și poate fi forțat în modul turbo până la 4,8 GHz pentru un singur nucleu sau 4,3 GHz pentru toate cele 4 nuclee.

Noua generație oferă suport pentru Thunderbolt 4, Wi-Fi 6 și, mai ales, nouă soluție grafică a companiei, numită Iris Xe. Acesta ar urma să ofere o performanță dublă față de Intel UHD Graphics, însă va fi disponibilă doar pe versiunile i5 și i7, nu și pe i3.

FOTO Samsung a prezentat cel mai ieftin smartphone 5G al companiei CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a prezentat cel mai ieftin smartphone 5G al companiei

Deși folosește vechiul proces de construcție pe 10 nm, noua serie de procesoare aduce viteze mai mari la un consum mic de energie, spun cei de la Intel, care promit că utilizatorii vor observa un sport de performanță de 20% în sarcinile uzuale de office.

Promisiunile producătorului american nu se opresc aici. Și autonomia va fi mai bună pe laptopurile cu aceste procesoare și, conform Intel, acestea vor crește durata de viață a baterie cu o oră per ciclu de încărcare.

Intel prezintă procesoarele Tiger Lake pentru laptopuri și un nou logo

O altă noutate este suportul pentru ecranele 8K HDR și pentru conectarea la patru monitoare 4K simultan.

Cu aceeași ocazie, Intel a prezentat un nou logo, mai minimalist, care va fi folosit inclusiv pentru noua serie de procesoare și lipit, cu siguranță, pe laptopurile care le folosesc.

Este al treilea logo major pe care Intel îl folosește. Logo-ul anterior data din 2006.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
procesoare
laptopuri