iOS 13 va include un mod întunecat, noi funcții pentru protejarea intimității și un set actualizat de aplicații Apple

iOS 13 va include un mod întunecat, noi funcții pentru protejarea intimității și un set actualizat de aplicații Apple
scris 4 iun 2019

Apple a prezentat în cadrul WWDC 2019 noul iOS 13, un sistem de operare care acum, după lansarea iPadOS, rămâne dedicat exclusiv iPhone-urilor.

Poate cea mai importantă noutate este dark mode-ul care se va regăsi la nivelul sistemului de operare în iOS 13. După ce este activat, culorile închise vor fi folosite automat în toate aplicațiile care oferă suport pentru acesta.

Modul întunecat va putea fi activat / dezactivat și manual, cu ajutorul unui buton din Control Center. Aplicațiile Apple vor suporta noul dark mode încă din momentul lansării noii versiuni de iOS.

O altă noutate importantă, așteptată de utilizatori de ani buni, este tastarea prin swipe. Scrierea se putea face prin plimbarea rapidă a degetului pe literele care compun cuvintele - o funcție care există pe Android de foarte mulți ani și care permite o scriere mult mai rapidă decât tastarea obișnuită.

FOTO Spotify lansează un Sleep Timer pentru aplicația de Android CITEȘTE ȘI FOTO Spotify lansează un Sleep Timer pentru aplicația de Android

Multe dintre aplicațiile Apple primesc și ele update-uri mai mult sau mai puțin importante cu ocazia lansării iOS 13. Safari, Mail, Reminders, Notes, iMessage, Photos, și Maps se numără printre aplicațiile care fi actualizate.

iOS 13 va aduce și mai multe opțiuni noi pentru protejarea intimității. Accesul aplicațiilor la funcția de localizarea va putea fi acordat acum doar o singură dată.

Va exista un “Sign in with Apple”, o funcție pe care dezvoltatorii care folosesc funcții de logare cu Facebook sau Google vor fi obligați să o folosească. Aceasta va permite crearea unui cont fără acordarea accesului la datele personale.

iOS 13, ca și iPadOS, va fi disponibil din toamnă, după lansarea noilor iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios