Italia blochează rețeaua socială TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată

Italia blochează rețeaua socială TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată
scris 23 ian 2021

Italia a anunțat că a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgență după moartea unei fetițe care participa la o provocare numită ''jocul cu eșarfa'' de pe rețeaua socială, notează AFP.

Autoritatea pentru protecția datelor personale a indicat într-un comunicat că "blocarea rețelei sociale" chineze are efect imediat și este valabilă până la 15 februarie, scrie Agerpres.

Alphabet închide Loon CITEȘTE ȘI Alphabet închide Loon

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicția de a exploata "datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranță absolută", a detaliat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Această decizie intervine la câteva ore după anunțul morții la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetițe de 10 ani în timp ce participa la o provocare numită ''jocul cu eșarfa'' de pe rețeaua socială TikTok filmându-se cu telefonul mobil.

Înscrierea acesteia pe rețeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenți, "nu a fost refuzată de firma proprietară" în pofida vârstei fetiței, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecție a datelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
tiktok