Judecător: Utilizatorii Facebook ale căror informații personale au fost furate în septembrie 2018 nu pot cere despăgubiri colective

Judecător: Utilizatorii Facebook ale căror informații personale au fost furate în septembrie 2018 nu pot cere despăgubiri colective
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2019

Un judecător federal american a decis că până la 29 de milioane de utilizatori ai Facebook ale căror informații personale au fost furate în septembrie 2018 nu pot da în judecată compania într-un proces colectiv pentru a solicita despăgubiri, dar pot cere îmbunătățirea securității platformei de socializare, după o serie de deficiențe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Judecătorul William Alsup din San Francisco a spus că nici costurile de monitorizare a datelor financiare și nici valoarea redusă a informațiilor personale furate nu reprezintă ”o pagubă cognoscibilă”, care să justifice un proces colectiv pentru despăgubiri, scrie News.ro.

Alsup a mai spus că este nevoie de stabilirea individualizată a cheltuielilor provocate de timpul pierdut de utilizatori pentru preveni pierderile.

Twitter va elimina conturile inactive CITEȘTE ȘI Twitter va elimina conturile inactive

Utilizatorii au obținut dreptul de a da în judecată Facebook în mod colectiv pentru a cere monitorizarea automată a securității, îmbunătățirea pregătirii personalului și educarea oamenilor în legătură cu atacurile hackerilor.

Alsup a respins argumentul Facebook că măsurile nu sunt necesare pentru că a eliminat vulnerabilitatea software care a permis furtul de date.

Avocații utilizatorilor Facebook nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii și nici reprezentanții companiei.

Pe 28 septembrie 2019, Facebook a anunțat că hackerii au exploatat o vulnerabilitate software pentru a accesa conturile a 50 de milioane de utilizatori, în cel mai mare atac informatic din istoria de 14 ani a companiei, la data respectivă.

Ulterior, compania a anunțat că au fost furate datele de acces a 30 de milioane de utilizatori, iar în cazul  a 29 de milioane au fost furate informații personale, precum genul, religia, adresele de email, numerele de telefon și istoricul de căutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
date personale