Laptopurile cu Chrome OS nu mai sunt nici pe departe la fel căutate

Laptopurile cu Chrome OS nu mai sunt nici pe departe la fel căutate
scris 5 aug 2022

Laptopurile cu Chrome OS nu mai sunt nici pe departe la fel căutate ca în urmă cu an, însă, se vând încă mai bine decât înainte de pandemie.

Livrările de Chromebook-uri au continuat să scadă în al doilea trimestru al anului. Cu doar 6 milioane de unități livrate în această perioadă, scăderea față de al doilea trimestru al anului trecut este de 51,4%.

IDC spune că scăderea livrărilor se datorează problemelor de stocuri și schimbărilor din educație (nu se mai fac lecții de acasă la fel de mult ca în 2020 și 2021).

Apple ar putea amâna lansarea iPadOS 16 CITEȘTE ȘI Apple ar putea amâna lansarea iPadOS 16

Cu 1,5 milioane de unități livrate în T2, liderul pieței este Dell. Acesta este urmat de Acer, cu 1,3 milioane de unități și Lenovo cu 1,2 milioane de unități.

Toți producătorii importanți au înregistrat scăderi majore. HP, spre exemplu, are o scădere de 78%, după ce a livrat sub un milion de unități în acest trimestru.

Partea pozitivă pe care analiștii o evidențiază este că nivelul vânzărilor este încă mai mare decât cel prepandemic, ceea ce înseamnă că nu s-a pierdut tot câștigul dobândit în ultimii doi ani.

În același timp, piața tabletelor a crescut cu 0,15%, fiind în continuare dominată de Apple, care deține o cotă de 31% din aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
chromebook
laptop
chrome os