Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3%

Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3%
scris 7 mai 2018

Conform celei mai recente estimări realizate de International Data Corporation, producătorii de smartphone-uri au livrat în primul trimestru cu 2,9% mai puține dispozitive decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În primul trimestru al acestui an, conform IDC, au fost livrate 334,3 milioane de smartphone-uri.

IDC dă vina pentru scăderea pieței pe doi factori principali. În primul rând, pe saturația acesteia. Mai sunt foarte puțini oameni care încă nu dețin un smartphone pentru a face upgrade de la un telefon obișnuit.

Apoi, cei care au deja un smartphone au început să facă upgrade mai rar. Noutățile limitate pe care noile generații scoase pe piață de producători nu oferă o motivația necesară schimbării telefonului.

Jeff Bezos recomandă tinerilor angajați să nu mai caute echilibrul între muncă și viața privată CITEȘTE ȘI Jeff Bezos recomandă tinerilor angajați să nu mai caute echilibrul între muncă și viața privată

Un alt factor important care a dus la această scădere a fost scumpirea smartphone-urilor, în special a topurilor de gamă, începută de Apple cu iPhone X și adoptată ulterior și de alți producători.

În ciuda scăderii, cu excepția Samsung, producătorii de pe primele patru locuri au reușit să crească în Q1 2018. Chiar și producătorul coreean a înregistrat o scădere sub media pieței, de 2,4%.

Apple a crescut cu 2,8% în primul trimestru, ajungând la o cotă de piață de 15,6%, iar urmăritorii săi au crescut și mai mult. Huawei a ajuns la 11,8% din piață după o creștere cu 13,8%.

Locul patru pe piața smartphone-urilor este acum ocupat de Xiaomi care, după ce a înregistrat o creștere de 87,8% în primul trimestru al anului, a ajuns la o cotă de piață de 8,4%.

Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3%

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
vanzari