Mai mulți angajați Facebook au fost prinși că promovează un produs al companiei cu propriile recenzii pe Amazon

Mai mulți angajați Facebook au fost prinși că promovează un produs al companiei cu propriile recenzii pe Amazon
scris 18 ian 2019

Mai mulți angajați ai Facebook au fost prinși lăsând review-uri pozitive pe pagina display-ului inteligent Portal, din cadrul magazinului online Amazon.

Cu toată lipsa de încredere de care suferă în ultima vreme, Facebook are dificultăți în a convinge utilizatorii să primească în casă un dispozitiv inteligent cu microfon, cameră video și legătură directă cu serverele companiei.

Însă, se pare că există și utilizatori mulțumiți cu dispozitivul Portal, de care mulți se tem că i-ar putea spiona. Singura problemă este că cei mulțumiți sunt chiar angajații Facebook.

Descoperirea a fost făcută de Kevin Roose, jurnalist New York Times, care a observat că mulți dintre cei care lăsau recenzii pozitive pentru Portal pe Amazon erau, în fapt, angajați ai Facebook.

Presa bulgară: Telekom România ar putea fi vândută unui afacerist bulgar, care a preluat operațiunile din Albania ale companiei CITEȘTE ȘI Presa bulgară: Telekom România ar putea fi vândută unui afacerist bulgar, care a preluat operațiunile din Albania ale companiei

Review-urile angajaților Facebook erau verificate de Amazon, ceea ce înseamnă că aceștia chiar au cumpărat produsul de pe Amazon înainte de a posta recenziile.

Unul din executivii companiei, Andrew Bosworth, a confirmat că respectivii sunt angajați ai Facebook. Bosworth spune nu este o acțiune organizată de Facebook și că nu încurajează acest comportament.

Fiind vorba de achiziții verificate, există posibilitatea ca review-urile respective să fie valide.Însă, chiar și așa, regulile Amazon spun că nu este permis angajaților unei companii să acorde review-uri unui produs al acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
portal
amazon