Messenger Kids a permis copiilor să comunice cu persoane neautorizate

Messenger Kids a permis copiilor să comunice cu persoane neautorizate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iul 2019

Aplicația deținută de Facebook nu a ținut cont în unele cazuri de setările făcute de părinți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Messenger Kids, aplicația prin care Facebook vrea să se asigure că și noile generații îi vor folosi pe viitor produsele de chat, suferă de un bug care o face să nu-și îndeplinească rolul principal: protejarea copiilor.

Versiunea pentru copii de Messenger există cu scopul ca părinții să știe și să aprobe persoanele cu care odraslele vorbesc prin intermediul aplicației de chat. Însă, o problemă tehnică a făcut ca aplicația să ignore configurările făcute de părinți și să lase copiii să vorbească cu oricine.

Facebook a trimis notificări pe email părinților prin care îi anunță că a dezactivat anumite grupuri la care participă copiii acestora fără a avea voie.

Huawei ar fi ajutat în secret Coreea de Nord să creeze și să întrețină o rețea comercială wireless CITEȘTE ȘI Huawei ar fi ajutat în secret Coreea de Nord să creeze și să întrețină o rețea comercială wireless

În momentul în care un copil era invitat să intre într-un de un prieten, aplicația nu mai verifica permisiunile acordate de părinte pentru a vedea dacă din grupul respectiv fac parte și persoane neaprobate.

Astfel, copiii ajungeau să discute cu persoane despre care părinții nu știau nimic în cadrul grupurilor de discuții.

Problema nu a afectat și discuțiile private, ci doar grupurile. Nu se știe deocamdată câtă vreme a exista această problemă în cadrul aplicației lansate în decembrie 2017.

Facebook nu a anunțat public această problemă, cum face în unele cazuri, ci a preferat să nu atragă atenția asupra ei, anunțând doar părinții ai căror copii au ajuns în astfel de grupuri.

Cum Messenger Kids se adresează copiilor sub 13 ani, iar Statele Unite au o legislație strictă în ceea ce-i privește pe aceștia, este posibil ca Facebook să se teamă de un nou proces și o eventuală nouă amendă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
kids
chat