Meta a șters zeci de milioane de incitări la violență de pe Facebook. 756.000 de postări au fost eliminate eronat

Meta a șters zeci de milioane de incitări la violență de pe Facebook. 756.000 de postări au fost eliminate eronat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mai 2022

Numărul de postări șterse de pe Facebook din cauza încălcării regulilor privind violența și incitarea la violență a fost aproape dublu în primul trimestru al acestui an, față de primul trimestru din 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta anunță că a eliminat de pe Facebook 21,7 milioane de postări care nu respectau regulile privind violența în primul trimestru al acestui an.

Cifra reprezintă o creștere masivă, aproape dublă, de la cele 12,4 milioane de postări eliminate pentru același motiv în aceeași perioadă a anului anterior.

Meta vrea să cripteze aplicația Messenger pentru Quest VR CITEȘTE ȘI Meta vrea să cripteze aplicația Messenger pentru Quest VR

De pe Instagram au fost șterse 2,7 milioane de postări care încurajau violența, într-o ușoară creștere față de cele 2,6 milioane de postări din T1 2021.

Peste 98% dintre postările eliminate au fost depistate înainte ca acestea să fie raportate de utilizatori, se arată în raport.

În același timp, însă, algoritmul și moderatorii companiei fac și multe greșeli. 756.000 de postări au fost eliminate eronat pentru că ar fi avut legătură cu violența. Acestea au fost, eventual, restaurate.

Cu acest raport, Meta încearcă să scoată în evidență eforturile pe care le face pentru moderarea conținutului, un aspect sensibil, pentru care platformele sociale au fost foarte criticate în ultimii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
violență
facebook