Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe

Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe
scris 28 iul 2022

Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe, care indică o a doua scădere consecutivă a vânzărilor, informații care au dus la declinul acțiunilor companiei, după închiderea bursei de pe Wall Street, transmite CNBC.

Valoarea acțiunilor Meta a scăzut cu aproximativ jumătate de la începutul anului, subliniind îngrijorarea investitorilor cu privire la sănătatea activității de bază de publicitate online a companiei. Divizia a fost afectată de actualizarea de confidențialitate a sistemului iOS al Apple de anul trecut, limitând capacitatea Meta de a urmări utilizatorii, și de o economie în slăbire care a determinat unele companii să-și reducă bugetele publicitare, scrie News.ro.

Microsoft a obținut un profit istoric CITEȘTE ȘI Microsoft a obținut un profit istoric

Directorul financiar David Wehner preia un nou rol de director de strategie, supervizând dezvoltarea corporativă, a spus compania.

Meta o promovează pe Susan Li, actualul vicepreședinte financiar al companiei, pentru a fi director financiar.

Veniturile din al doilea trimestru au scăzut cu aproape 1% față de un an mai devreme. În plus față de ratarea estimărilor pentru trimestrul al doilea, Meta a emis o prognoză dezamăgitoare pentru trimestrul al treilea, invocând ”o continuare a mediului de cerere slabă de publicitate pe care l-am experimentat pe parcursul celui de-al doilea trimestru, despre care credem că este determinat de o incertitudine macroeconomică mai largă”.

Compania a spus că vânzările în acest trimestru vor fi în intervalul de la 26 de miliarde de dolari până la 28,5 miliarde de dolari, urmând estimarea medie a analiștilor de 30,5 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Meta a mai spus că unitatea sa de afaceri Reality Labs, responsabilă de dezvoltarea metaversului și a tehnologiilor asociate de realitate virtuală și realitate augmentată, va genera mai puțini bani în trimestrul al treilea comparativ cu cel de-al doilea.

Meta a obținut venituri de 28,82 miliarde de dolari, sub așteptările de 28,94 miliarde de dolari, conform datrelor Refinitiv.

Profitul pe acțiune este de 2,46 dolari, în timp ce estimările erau de 2,59 dolari.

Numărul de utilizatori activi zilnic, de 1,97 miliarde, a fost ușor peste cel anticipat de analiști, de 1,96 de miliarde.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook