MetaMinds, fosta Nova Tech Integrated Solutions, va furniza soft de autentificare către 4.500 de școli din România, în parteneriat cu BlackBerry

MetaMinds, fosta Nova Tech Integrated Solutions, va furniza soft de autentificare către 4.500 de școli din România, în parteneriat cu BlackBerry
scris 13 dec 2019

Integratorul român de sisteme IT MetaMinds (fost Nova Tech Integrated Solutions) și compania canadiană BlackBerry vor furniza infrastructură digitală avansată către școli din România, în cadrul programului "Platformă Națională Integrată - Wireless Campus".

Mai exact, MetaMinds va implementa softul de autentificare securizată cu doi factori BlackBerry 2FA pentru furnizarea de wi-fi către 4.500 de școli din România.

Acțiunile europene, aproape de maximul istoric după victoria lui Boris Johnson și informațiile privind un acord SUA-China CITEȘTE ȘI Acțiunile europene, aproape de maximul istoric după victoria lui Boris Johnson și informațiile privind un acord SUA-China

Prin intermediul programului finanțat din fonduri europene "Platformă Națională Integrată - Wireless Campus", 4.500 de școli gimnaziale vor fi dotate cu echipamente wireless, iar în cel puțin 2.000 de instituții de învățământ va fi creată infrastructura tehnică necesară utilizării resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație. Contractul de finanțare aferent proiectului "Platformă Națională Integrată - Wireless Campus' a fost parafat de Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Fondurilor Europene cu Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare.

Potrivit informațiilor anterioare, MetaMinds este subcontractor (38%) al Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote), care a câștigat licitația pentru rețele wireless de acces la Internet. Estimat la 165,02 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de doi ani, contractul a fost atribuit pentru 164,99 milioane de lei, fără TVA. La procedură s-au înscris și Orange România și Huawei.

Nova Tech Integrated Solutions (actuala MetaMinds) a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu - 5% și Liviu Mircea Uruc - 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță conform informațiilor vehiculate în presă. Uruc este acționar, printre altele, și la Affichage Romania, unul dintre cei mai mari jucători din industria outdoor din România. 

Anul trecut, Andrei Cruceru, director general al furnizorului de servicii IT Nova Tech Integrated Solutions, anterior manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de Sebastian Ghiță, și-a ridicat participația la 65%, cumpărând noi acțiuni, la un an după o operațiune similară.

Nova Tech Integrated Solutions este parte a asocierii conduse de Siveco Romania care a câștigat, la 22 iunie anul trecut, licitația organizată de Serviciul Român de Informații (SRI) pentru furnizarea sistemului IT prin care instituția afirmă că urmărește un mai bun control al modului de cheltuire a banilor în instituții publice.

MetaMinds a avut anul trecut afaceri de 49,55 milioane de lei și un profit net de 2,17 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nova tech integrated solutions
nova tech
metaminds
wireless campus