Microsoft a investit peste 3 miliarde de euro în infrastructura cloud din Europa

Microsoft a investit peste 3 miliarde de euro în infrastructura cloud din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2016

Microsoft a investit peste 3 miliarde de dolari în construcția infrastructurii cloud în Europa, din care 1 miliard de dolari în 2015, în cadrul strategiei directorului general Satya Nadella de a se concentra pe atragerea de clienți ai companiilor concurente Amazon.com și Google, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2017, producătorul de software va deschide centre de date în Franța, a declarat Nadella într-un interviu.

Microsoft și-a mărit deja de peste două ori capacitatea de a oferi servicii bazate pe Internet în Europa, creând o rețea de centre în diverse țări europene, pentru a răspunde reglementărilor și preferințelor de stocare locală a datelor, scrie News.ro.

“Mă aștept ca investițiile să continue”, a spus Nadella, înaintea unui turneu de patru zile în Europa care va include orașele Dublin, Berlin, Paris și Londra.

El adăugat că va exista o ciclicitate a investițiilor, dar că se așteaptă ca investițiile să crească odată cu afacerile și impactul acestora.

EXCLUSIV Cum sunt împiedicate companiile să-și afle dreptatea: Jumătate din suma contestată la ANAF stă nesoluționată din cauza sesizărilor penale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum sunt împiedicate companiile să-și afle dreptatea: Jumătate din suma contestată la ANAF stă nesoluționată din cauza sesizărilor penale

Microsoft încearcă să crească numărul de clienți pentru serviciile cloud și să ajungă din urmă Amazon, care în trimestrul al doilea a avut o cotă de piață de trei ori mai mare decât Microsoft în Europa și în restul lumii, potrivit Synergy Research Group.

Europa Occidentală va atrage 21% din cheltuielile publice de 205,7 miliarde de dolari pe an care vor avea loc în acest an în sectorul cloud, respectiv 42,5 miliarde de dolari, fiind a doua mare destinație după America de Nord, anticipează compania de cercetare Gartner. Până în 2020, Gartner estimează ca cifra să urce la aproape 74 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
infrastructura cloud