Microsoft, acuzată de blocarea competiției pe piața de cloud

Microsoft, acuzată de blocarea competiției pe piața de cloud
scris 28 nov 2021

Mai multe companii europene cer investigarea pentru abuz de poziție dominantă în piața de cloud a gigantului american, Microsoft, după ce acesta a integrat în Windows mai multe produse proprii.

Nextcloud și alte aproape 30 de firme europene au depus o plângere la Comisia Europeană în care acuză Microsoft de comportament anti-competitiv, după ce gigantul american a “integrat agresiv” în Windows 10 și Windows 11 mai multe produse de cloud.

În urmă cu mai mulți ani, Microsoft a integrat OneCloud în Windows 10, iar acum, compania americană a făcut un pas mai departe, integrând și soluția de comunicare Teams.

Telegram, obligat de instanță să blocheze canalele care piratează filme și seriale CITEȘTE ȘI Telegram, obligat de instanță să blocheze canalele care piratează filme și seriale

Companiile europene, organizate sub forma unei coaliții numite "Coalition for a Level Playing Field”, susțin că Microsoft forțează utilizatorii să-i folosească produsele, limitând accesul la soluții alternative.

Din această cauză, arată coaliția, cota în cadrul Uniunii Europene a Microsoft a ajuns la 66%, în vreme ce cota comună a firmelor europene a scăzut de la 26% la 16%. Asta fără ca Microsoft să ofere beneficii tehnologice față de concurență.

Ca urmare, coaliția cere Comisiei Europene să ia măsuri pentru a preveni comportamentul abuziv al Microsoft și să asigure o piață competitivă și corectă pentru toți jucătorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud
onedrive
teams