Microsoft anunță propriul serviciul de streaming pentru gaming, xCloud

Microsoft anunță propriul serviciul de streaming pentru gaming, xCloud
scris 9 oct 2018

Microsoft va lansa anul viitor un serviciu de streaming pentru jocuri, sub un brand care face mai mult sau mai puțin subtil trimitere la Xbox.

xCloud va fi disponibil pentru testare începând de anul viitor și va fi disponibil, conform celor de la Microsoft, pentru console de jocuri, PC-uri, tablete și telefoane.

Interesant este că Microsoft și-a anunțat viitorul serviciu de streaming pentru gaming la exact o săptămână după ce Google a făcut același lucru, anunțând Project Stream.

Însă, spre deosebire de Google, Microsoft nu este încă pregătită pentru un test public în acest moment și nici nu are vreun joc în acest scop, cum a fost cazul celor de la Google.

Alphabet închide rețeaua socială Google+, acțiunile scad CITEȘTE ȘI Alphabet închide rețeaua socială Google+, acțiunile scad

Totuși, chiar dacă pare puțin aflată în întârziere, Microsoft are un mare atu, care s-ar putea să-i confere un avantaj decisiv în lupta cu Google și alții: Xbox.

Microsoft și-a dotat deja unele din numeroasele centre de date cu o serie de componente speciale, pentru ca serviciul de streaming să poată rula fără probleme viitoarele jocuri de Xbox.

Reprezentanții companiei spun, de asemenea, că au testat noul serviciu cu controller-ele consolei Xbox și că lucrează activ la combaterea lag-ului.

Lag-ul pare să fie până acum cea mai mare problemă a companiilor care lucrează la un astfel de serviciu - există o anumită întârziere din momentul unei comenzi până la răspunsul din partea jocului.

VIDEO&FOTO Facebook lansează Portal, o serie de dispozitive dedicate comunicării video CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Facebook lansează Portal, o serie de dispozitive dedicate comunicării video

Cei de la Microsoft sunt încrezători că vor rezolva problema lag-ului și că serviciul lor de streaming va rula fără probleme inclusiv pe rețelele mobile 4G.

Streaming-ul pare să fie viitorul gaming-ului, un viitor pe care pariază deja mai multe companii, inclusiv Sony și Nvidia.

Streaming-ul va permite rularea jocurilor pe orice dispozitiv conectat la internet, indiferent de puterea de procesare avută la dispoziție. Procesarea jocurilor se face pe serverele companiei care oferă serviciul, iar dispozitivul utilizatorului joacă rol de monitor și controller.

Utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze un PC puternic pentru a se juca cele mai noi titluri. În schimb, vor plăti un abonament lunar serviciului de streaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
gaming
streaming
xcloud