Microsoft, dată din nou în judecată pentru upgrade-ul la Windows 10

Microsoft, dată din nou în judecată pentru upgrade-ul la Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mar 2017

Microsoft a fost chemată în instanță în cadrul unui proces intentat de mai mulți utilizatori, care vizează modul în care s-a realizat și efectele produse de upgrade-ul la Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La aproape doi ani de la lansarea lui Windows 10, Microsoft încă este chemată în justiție pentru procesul de upgrade care, pentru mulți utilizatori, a adus numeroase probleme.

Cel mai nou proces a fost intentat în statul american Illinois, acolo unde mai mulți utilizatori au pus bazele unui proces în care Microsoft este chemată să răspundă pentru pagubele produse de upgrade-ul la Windows 10.

În acuzația citată în tribunal de către avocații reclamanților se arată că Microsoft nu a proiectat cu suficientă grijă procesul de upgrade la Windows 10, lansând sistemul de operare înainte de a fi suficient de pregătit pentru publicul larg. Ca urmare, se arată în continuare, compania este responsabilă pentru datele pierdute și componentele afectate în procesul de upgrade.

Google lucrează la o aplicație de editare foto pentru grupuri de persoane CITEȘTE ȘI Google lucrează la o aplicație de editare foto pentru grupuri de persoane

Punctual, Stephanie Watson, acuzatorul principal, susține că a fost forțat să cumpere un calculator nou după ce Windows 10 a fost instalat fără acordul său. Un alt utilizator constituit parte vătămată s-a plâns că unele aplicații nu au mai funcționat după trecerea la Windows 10.

Microsoft este acuzată, în același proces, de actualizarea forțată la care au fost supuși o parte a utilizatorilor. Este dat ca exemplu cazul în care butonul “X”, care trebuia să închidă fereastra, a fost modificat special pentru a nu-și realiza funcția, lipsind utilizatorul de opțiunea refuzului actualizării.

Răspunsul oficial al celor de Microsoft este unul clasic de PR, în care se arată că utilizatorii nemulțumiți de “cel mai sigur și mai productiv Windows de până acum” aveau suficiente mijloace de a reveni la versiunea anterioară.

Peste 100 de persoane s-au constituit parte vătămată în acest proces, iar daunele cerute depășesc 5 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
proces