Microsoft pregătește ultimul asalt asupra celor care încă nu au trecut la Windows 10

Microsoft pregătește ultimul asalt asupra celor care încă nu au trecut la Windows 10
scris 4 iul 2016

Utilizatorii care folosesc versiuni mai vechi de Windows vor fi întâmpinați cu notificări care vor ocupa tot ecranul, pentru a fi convinși să treacă la Windows 10.

Insistența de care Microsoft a dat dovadă în forțarea utilizatorilor să facă upgrade la Windows 10 este deja de notorietate. Au existat procese și cazuri în care notificările cu pricina au apărut inclusiv pe transmisiunile directe ale televiziunilor.

Ca și cum nu era de ajuns, Microsoft are o ultimă surpriză pentru cei care au îndrăznit să nu facă upgrade: o notificare ce va acoperi tot ecranul.

Notificarea cu pricina le va aduce aminte utilizatorilor că Windows 10 mai este disponibil gratuit pentru upgrade doar până pe 29 iulie. Cei care încă folosesc o versiune mai veche de Windows vor avea la dispoziție două opțiuni care vorbesc de la sine: ”Upgrade now” și ”Remind me later”.

Apple a patentat o tehnologie care împiedică telefoanele mobile să înregistreze imagini în timpul concertelor CITEȘTE ȘI Apple a patentat o tehnologie care împiedică telefoanele mobile să înregistreze imagini în timpul concertelor

Utilizatorii care au urmat pașii necesari blocări upgrade-ului la Windows 10 și a notificărilor aferente, nu vor fi deranjați nici de noua fereastră.

Windows 10 numără peste 300 de milioane de dispozitive pe care rulează dar ritmul de upgrade este așteptat să scadă din momentul în care nu va mai fi gratuit.

Acum un an, în momentul lansării, Microsoft a promis că upgrade-ul la Windows 10 va fi disponibil gratuit doar în primele 12 luni. După acest termen, adică începând cu 30 iulie 2016, upgrade-ul va costa 119 dolari.

Microsoft pregătește ultimul asalt asupra celor care încă nu au trecut la Windows 10

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10