Netflix a deschis la Amsterdam primul său centru de servicii pentru clienți din Europa. Compania caută 400 de persoane, inclusiv vorbitori de limba română

Netflix a deschis la Amsterdam primul său centru de servicii pentru clienți din Europa. Compania caută 400 de persoane, inclusiv vorbitori de limba română

Noul sediu Netflix din Amsterdam. Credit: Stijnstijl Fotografie

scris 12 mai 2017

Netflix a deschis la Amsterdam primul său centru de servicii pentru clienți din Europa, unde vrea să angajeze peste 400 de persoane până la finele anului viitor, inclusiv vorbitori de limba română, a anunțat operatorul celei mai mari platforme de videostreaming din lume.

Profit.ro a anunțat din aprilie că Netflix caută traducători pentru filmele sale, prin intermediul programului Hermes, un instrument de testare a cunoștințelor lingvistce.

Centrul, care oferă servicii pentru clienți din 11 state europene (Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, România și Suedia), va avea inițial 170 de angajați, numărul acestora urmând să crească la 345 până la finele anului și la peste 400 până în decembrie 2018.

Hub-ul din Amsterdam se alătură celorlalte trei centre Netflix pentru relațiile cu clienții, aflate în Salt Lake City și Utah (SUA) și Yokohama, în Japonia.

Netflix angajează traducători pentru filme. Câți bani oferă compania pentru traduceri CITEȘTE ȘI Netflix angajează traducători pentru filme. Câți bani oferă compania pentru traduceri

Pe lângă deschiderea centrului de servicii pentru clienți, Netflix a anunțat că și-a mutat sediul pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) într-o nouă clădire din Amsterdam, în condițiile în care numărul angajaților s-a dublat în ultimul an, la peste 120 de oameni, iar imobilul inițial devenise neîncăpător.

Totodată, compania americană lucrează la două noi seriale europene: “Dogs of Berlin”, care va fi produs și filmat în Germania și va fi lansat în 2018, și “Osmosis”, un serial francez a cărui producție este așteptată pentru anul 2018. 

De la lansarea pe piețele din Europa, în 2012, Netflix a anunțat investiții de peste 1,75 miliarde de dolari în producții europene, mai mult de 90 dintre acestea fiind producții originale, aflate în diferite stadii de dezvoltare, arată compania într-un comunicat.

Cei interesați să lucreze în centrul de servicii pentru clienți pot afla detalii aici. Lista job-urilor disponibile la sediul EMEA poate fi consultată aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
centru servicii clienti
amsterdam
angajari
sediu emea
extindere