Nokia ar putea desființa până la 15.000 de locuri de muncă la nivel global

Nokia ar putea desființa până la 15.000 de locuri de muncă la nivel global
scris 24 mai 2016

Compania finlandeză Nokia ar putea desființa 10.000-15.000 de locuri de muncă la nivel global, reprezentând 10-15% din personal, ca parte a unui program de reducere a costurilor, început în urma preluării producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, potrivit unui lider de sindicat din Finlanda.

Nokia urmărește reducerea costurilor operaționale cu circa 900 de milioane de euro până în 2018. Planul de reducere a posturilor a fost anunțat încă din aprilie, dar compania nu a precizat câte locuri de muncă vor fi desființate la nivel gloabl.

Săptămâna trecută, Nokia a anunțat că va concedia 1.032 de angajați în Finlanda. Compania are circa 104.000 de angajați pe plan mondial, din care circa 6.800 în țara de origine.

"Nu avem cifre oficiale, dar, bazat pe informațiile noastre, estimăm un impact la nivel global asupra a circa 10.000 sau 15.000 de locuri de muncă", spune reprezentantul unei uniuni a angajaților Nokia din Finlanda, citat de Reuters.

RCS&RDS, amendată pentru probleme legate de tarifarea SMS-urilor către numere scurte CITEȘTE ȘI RCS&RDS, amendată pentru probleme legate de tarifarea SMS-urilor către numere scurte

Nokia a înregistrat o pierdere netă de 513 de milioane de euro în primul trimestru al anului, de la un profit de 177 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, rezultatul fiind afectat de costurile legate de cumpărarea producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, dar și de evoluția nefavorabilă a vânzărilor pe divizia de echipamente pentru rețele mobile.

Veniturile companiei au însumat 5,6 miliarde de euro în perioada menționată, în creștere cu 75% față de primele trei luni din 2015. Potrivit companiei, excluzând costurile legate de preluarea Alcatel-Lucent și alte cheltuieli extraordinare, Nokia a obținut un profit net de 139 milioane de euro.

Restructurările sunt efectuate în contextul în care, la începutul anului, Nokia a preluat, în urma unei tranzacții cu acțiuni, controlul producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, pentru 15,6 miliarde de euro. Prin preluarea companiei franceze, Nokia intenționează să își îmbunătățească poziția pe piața echipamentelor destinate companiilor de telecomunicații, unde concurează cu Ericsson și Huawei. Tranzacția este cea mai mare din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
sindicat
alcatel
preluare
concedieri
angajati
sindicat