Noua limită de 280 de caractere devine oficială pe Twitter

Noua limită de 280 de caractere devine oficială pe Twitter
scris 8 nov 2017

Twitter a anunțat că extinderea la 280 de caractere a postărilor este în prezent propagată la nivelul întregii rețelei sociale.

După mai multe luni de testare, Twitter a decis că poate merge mai departe cu planurile privind mărirea limitei de caractere ce pot fi incluse într-un post. De la 140 de caractere, utilizatorii acestei rețele sociale pot scrie până la 280 de caractere într-un post.

Noua limită este valabilă pentru toate limbile, cu excepția limbilor chineză, japoneză și coreeană. Oficialii companiei susțin că limbile asiatice nu au nevoie de creșterea numărului de caractere, întrucât vorbitorii acestora pot formula mai multe idei cu mai puține caractere.

Cei de la Twitter cred că dublarea numărului de caractere va încuraja o parte din utilizatori și chiar va atrage utilizatori noi, care vor putea să se exprime mai ușor fără vechea constrângere.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Statisticile Twitter arătau că deja 9% din utilizatori ajungeau la limita celor 140 de caractere și erau nevoiți să reformuleze sau să scruteze frazele.

Pe de altă parte, creșterea limitei ar putea afecta caracterul real-time pentru care este apreciat Twitter. În locul unor postări rapide și scurte, o parte din utilizatori ar putea opta pentru amânarea postării pentru a compune un text mai elaborat.

Creșterea limitei posturilor la 280 de caractere a început să fie implementată și va fi disponibilă pentru toți utilizatorii, cu excepția vorbitorilor celor trei limbi asiatice, pe parcursul zilelor următoare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
twitter
semne