O anchetă a Pentagonului nu a putut stabili dacă atribuirea contractului JEDI către Microsoft și nu către Amazon a fost influențată de Casa Albă

O anchetă a Pentagonului nu a putut stabili dacă atribuirea contractului JEDI către Microsoft și nu către Amazon a fost influențată de Casa Albă
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Inspectorul general al Pentagonului a anunțat miercuri că nu poate stabili dacă administrația de la Casa Albă a influențat atribuirea unui contract de 10 miliarde de dolari către Microsoft și nu către Amazon, după ce mai mulți oficiali au spus despre conversațiile lor că au fost ”comunicări prezidențiale” privilegiate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud, sau JEDI, contractul de cloud computing este destinat să ofere militarilor un acces mai bun la date și tehnologie din locații îndepărtate, scrie News.ro

O nouă decizie dură a ANPC - și Piața Berceni Sud a fost închisă CITEȘTE ȘI O nouă decizie dură a ANPC - și Piața Berceni Sud a fost închisă

”Nu am putut stabili cu certitudine amploarea sau natura interacțiunilor avute sau pe care ar fi putut să le aibă oficialii ai administrației cu funcționari înalți ai Departamentului de Apărare în ceea ce privește achizițiile JEDI Cloud, din cauza afirmării unui ‘privilegiu de comunicare prezidențială’”, se arată în raport.

Amazon, considerată favorită pentru câștigarea contractului, l-a acuzat pe președintele Donald Trump că are prejudecăți împotriva companiei și că a exercitați presiuni nepotrivite asupra Pentagonului.

Raportul lasă deschisă întrebarea dacă Trump a influențat în mod nepotrivit unul dintre cele mai atent urmărite contracte de achiziții publice, având în vedere dimensiunea și caracterul deosebit al ofertanților.

Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Departamentul Apărării a declarat că raportul ”ar trebui să pună  în sfârșit capăt atacurilor din mass-media, conduse de corporații, asupra unor oficiali de carieră din domeniul achizițiilor” implicați în contractul JEDI.

Amazon și Microsoft nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Amazon a înregistrat contestația în justiție în luna noiembrie, la doar câteva săptămâni după atribuirea contractului grupului Microsoft.

Amazon a acuzat că decizia Departamentului Apărării de a atribui contractul grupului Microsoft a fost plină de „erori”, rezultat al ”presiunii nepotrivite din partea președintelui Donald Trump”.

Trump l-a criticat public pe fondatorul și directorul general al Amaxon, Jeff Bezos, și publicația acestuia, Washington Post, de părtinire.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a respins faptul că există prejudecăți și a spus că Pentagonul a atribuit contractul corect și liber, fără influență externă.

viewscnt
Afla mai multe despre
jedi
amazon
microsoft